Την παράταση για δύο χρόνια του Μηχανισμού Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πρόκειται για τη λεγόμενη «διακοψιμότητα» που συμβάλλει τόσο στην επάρκεια ενέργειας όσο και στη μείωση του κόστους για τη βιομηχανία, καθώς ο μηχανισμός συνίσταται σε μείωση των τιμολογίων σε περιόδους αυξημένης ζήτησης, εφόσον οι μεγάλοι καταναλωτές που συμμετέχουν σε αυτόν περιορίσουν, κατόπιν προειδοποίησης, την κατανάλωση ρεύματος.

Η παράταση δόθηκε με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2019, οπότε και το μέτρο θα επαναξιολογηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα στο μηχανισμό συμμετέχουν εγχώριες βιομηχανικές μονάδες με φορτίο πάνω από 3MW, οι οποίες, με την εγγραφή τους στο ειδικό Μητρώο Διακοπτόμενου Φορτίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής σε δημοπρασίες ΥΔΦ. Στη συνέχεια συνάπτουν σύμβαση με τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος σε περιόδους κρίσιμες για το ηλεκτρικό σύστημα δίνει εντολές περιορισμού της ισχύος.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, η Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου (ΥΔΦ), ή αλλιώς «διακοψιμότητα», έχει καθοριστική συμβολή στη διασφάλιση της ευστάθειας του ηλεκτρικού συστήματος και της ασφάλειας του εφοδιασμού για τους καταναλωτές σε περιόδους που συντρέχουν έκτακτες καταστάσεις ή που τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης