Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Καζακστάν υπέγραψαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Δημήτρης Μάρδας και Ρομάν Βασιλένκο στο πλαίσιο της 3ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα και οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παράλληλα με τη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή, και για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα ελληνικό – καζαχικό επιχειρηματικό forum, στο περιθώριο του οποίου υπεγράφησαν δύο συμφωνίες συνεργασίας, μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και των ιατρικών υπηρεσιών αποκατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο forum συμμετείχαν συνολικά 15 ελληνικές επιχειρήσεις, προερχόμενες κυρίως από τους κλάδους των τροφίμων, των φαρμακευτικών προϊόντων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν πληθώρα συναντήσεων με αντίστοιχες εταιρίες του Καζακστάν

Στο περιθώριο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ο Έλληνας υφυπουργός είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, Ερλάν Ιντρίσοφ, κατά την οποία διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους και έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Τέλος, ο κ. Μάρδας πραγματοποίησε ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Αστάνα, παρουσία μελών της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης