«Ανακριβή» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τα όσα αναγράφηκαν στο δημοσίευμα του φύλλου του Σαββάτου της εφημερίδας «Επενδυτής» για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αναγραφόμενα σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» με τίτλο «Με χορηγό το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα» είναι παντελώς ανακριβή.

Κατ’ αρχάς δεν πρόκειται για «στρατόπεδο συγκέντρωσης» αλλά για Κέντρο Κλειστής προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, που πληροί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές υγιεινής και ασφαλούς διαβίωσης. Δεύτερον, δεν υπάρχουν, ούτε θα μπορούσαν να υπάρχουν χορηγίες για τη λειτουργία του εν λόγω κέντρου. Οι δωρεές ελληνικών επιχειρήσεων και Ελλήνων επιχειρηματιών προς την ΕΛ.ΑΣ., που είναι πολύτιμες στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, γίνονται αποκλειστικά για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής της υποδομής.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία Κέντρου Κλειστής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής έγινε με απόλυτη τήρηση των κανόνων νομιμότητας που προβλέπονται τόσο από το εσωτερικό δίκαιο όσο και από την Κοινοτική νομοθεσία και ειδικότερα με βάση την από 20-03-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (Α-61) «Ρύθμιση Θεμάτων Συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Υποδοχής και Εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα μεταναστών»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσκληση των εταιρειών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό έγινε με αποκλειστικά κριτήρια την τεχνική και οργανωτική τους δυνατότητα να ανταποκριθούν στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και να ολοκληρώσουν αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα, εν όψει της κατεπείγουσας ανάγκης άμεσης έναρξης και λειτουργίας τους.

Η χρηματοδότηση του έργου αυτού γίνεται με κοινοτικούς πόρους και ειδικότερα με πόρους του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης