Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ παροχές δίνει για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ψαλίδι» στα εφάπαξ.

Επιπλέον, όπως σημειώνει το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Έχουμε ήδη δρομολογήσει αναθεώρηση του ισχύοντος μαθηματικού τύπου ώστε να μη γίνουν οι δραματικές μειώσεις που είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνησή μας έχει παγώσει την εφαρμογή του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα με επικεφαλής τον ΓΓΚΑ Γιώργο Ρωμανιά, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του θα οδηγούσε σε νέες μειώσεις των εφάπαξ παροχών κατά 30-80%.

– Ο συγκεκριμένος μαθηματικός τύπος που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση αποτελεί κορυφαίο γονατογράφημα, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έχει πολλά κενά ήδη από τη «γέννησή» του, καθώς προέβλεπε δείκτη βιωσιμότητας, τον οποίο δεν μπορούν να προσδιορίσουν ούτε καν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

– Τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε νέες μειώσεις εφάπαξ παροχών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης