Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, πρόκειται να επισκεφθεί την Κυριακή τον καταυλισμό του Κατσικά, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι 1117 πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί.

Μετά την επιθεώρηση του χώρου θα ακολουθήσει σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ,ενώ έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραβρεθούν ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Σπύρου(Κέντρο Φιλοξενίας Μαθητική Εστία Τσεπελόβου) , ο Δήμαρχος Πωγωνίου Καψάλης(Κέντρο Φιλοξενίας Μαθητική Εστία Δολιανών) και ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Παπασπύρου (Κέντρο Φιλοξενίας Κόνιτσας)
Σημειώνεται πως στο πιο πρόσφατο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στην παλιά Μαθητική Εστία Τσεπελόβου ,θα φιλοξενηθούν 180 πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βίτσας αμέσως μετά τα Ιωάννινα θα μεταβεί στην Φιλιππιάδα, προκειμένου να επιθεωρήσει την οργανωμένη δομή στο παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη ,όπου και εκεί θα έχει συναντήσεις και συζητήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσο για τον καταυλισμό του Κατσικά, υπενθυμίζεται πως εγκρίθηκε μετά από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου την Πέμπτη 14 Απριλίου, πίστωση 90.000 ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στο χώρο.

Με τη συγκεκριμένη πίστωση θα κατασκευαστούν μπάνια, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης κλπ, που θα είναι ενταγμένα στη μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Οι εργασίες θα εκτελεστούν δια αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: epirus-tv-news.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης: Τι ζήτησε από τον Γκλέτσο ο υπουργός Δημήτρης Βίτσας;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης