«Είναι η τελευταία ευκαιρία»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Απριλίου 2013, 20:43
«Είναι η τελευταία ευκαιρία»
Πρόσκληση σε όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία να ενταχθούν στη ρύθμιση που ψηφίζεται απόψε στο πολυνομοσχέδιο απηύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι: «είναι η τελευταία ευκαιρία».

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο κ. Βρούτσης με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε πως «η χώρα δεν θα δει άλλη ρύθμιση» και, με το αιτιολογικό ότι είναι η καλύτερη δυνατή, κάλεσε τους οφειλέτες να ανταποκριθούν, καθώς πρόκειται για σημαντική ευκαιρία. Διευκρίνισε ότι το ΝΑΤ εξαιρέθηκε, διότι η ρύθμιση ήταν πολύ ευνοϊκή για τους εφοπλιστές και, αν υλοποιούνταν, θα κατέρρεε το Ταμείο.

Αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας, ο υπουργός μίλησε για το πιο επώδυνο σύμπτωμα της κρίσης και επεσήμανε ότι αμβλύνεται με την υγιή ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Είπε, ωστόσο, ότι αξιοποιούνται όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο και τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι εξασφαλισμένα 2,4 δισ. ευρώ στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και ότι επίσης είναι σήμερα σε εξέλιξη, μέσα από πολλές επιχειρηματικές δράσεις, πρόγραμμα 1 δισ. ευρώ που αφορά 500.000 ανέργους.

«Δεν σταματάμε όμως εδώ. Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και σε συνεργασία με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη δίνεται μάχη και προσπάθεια μέσα από αναθεώρηση επιχειρησιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν έχουν εξαντλήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν και ταυτόχρονα θα αξιοποιηθούν πόροι από την αναδιάρθρωση άλλων προγραμμάτων» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι την 1η Ιουνίου του τρέχοντος έτους η Ελλάδα θα γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των συνταξιούχων αλλά και τη μέση σύνταξη στην Ελλάδα, επανέλαβε ότι οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες και δεν υπόκεινται σε καμία μείωση και τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μπαίνει σε περίοδο σταθερότητας και ασφάλειας.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Απριλίου 2013, 20:43