«Για το δήθεν “μνημόνιο” που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας για την εκμετάλλευση πόρων που προέρχονται από τις θαλάσσιες ζώνες» θα ενημερώσει τους ομολόγους του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που διεξάγεται σήμερα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, με βασικό θέμα την Ουκρανία, όπως επεσήμανε ο ίδιος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του. «Ένα “μνημόνιο”, το οποίο δημιουργεί επιπλέον κινδύνους για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι αύριο θα μπορέσει να μεταβεί στο Κίεβο, με βασικό θέμα συζήτησης τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. «Θα έχουμε σήμερα την ευκαιρία στο Συμβούλιο να κάνουμε νέα συζήτηση σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ουκρανία κατά τη φάση αυτή της αντιμετώπισης της ρωσικής εισβολής. Για μένα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφού ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσω να βρεθώ στο Κίεβο», δήλωσε.

Εξάλλου, οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στο Λίβανο.

«Θα συζητήσουμε για τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μια συμφωνία που αφορά τις θαλάσσιες ζώνες και είναι εξαιρετικά σημαντική σαν ένα ακόμα επιτυχημένο παράδειγμα ειρηνικής επίλυσης διαφορών στη Μεσόγειο», ανέφερε ο Δένδιας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης