Συντονιστείτε στο zougla radio και παρακολουθήστε όλες τις κινητοποιήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αγανάκτηση τους για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα μέτρα της τρόικα, διαδηλώνουν στο Σύνταγμα οι Έλληνες πολίτες.

Με τα δύο μεγάλα κόμματα να βρίσκονται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις σε ιστορικό χαμηλό, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ συγκάλεσαν στις 10:30 πανεργατικό συλλαλητήριο, μία ημέρα μετά τις συγκεντρώσεις σε όλον τον κόσμο με το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες».

Περίπου 3.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο σημερινό κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ νέα συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα (16:00-17:00) από αριστερές οργανώσεις, σωματεία, μοτοσικλετιστές και το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε ραντεβού για το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H zougla.gr και το zougla radio βρίσκονται από νωρίς στο κέντρο και με απευθείας συνδέσεις από όλα τα σημεία θα σας μεταφέρουν το κλίμα των συγκεντρώσεων.

Ρολά κατέβασαν στις 15:30 το μεσημέρι οι υπεύθυνοι της ΑΜΕΛ στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία Συντάγματος, ενώ έκλεισαν επίσης οι σταθμοί «Ευαγγελισμός», «Πανεπιστήμιο» και «Μοναστηράκι».

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, σήμερα αλλά και το επόμενο διάστημα μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές» δήλωσε μετά το πρωινό συλλαλητήριο ο γραμματέας Τύπου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης. «Στο σημερινό συλλαλητήριο καλέσαμε όχι μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλους τους πολίτες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Τσικρικάς, τονίζοντας πως τα μέτρα που επιβάλλονται, «παίρνουν το χαρακτήρα συρρίκνωσης της Δημοκρατίας και η απόκρουσή τους αποτελεί καθήκον δημοκρατικό και πατριωτικό». «Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «είναι μόνο ο πιλότος των πολιτικών, που πρόκειται να συνεχισθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και που μπορούν να ανατραπούν μόνο με τη συντονισμένη αντίδραση όλων των ευρωπαϊκών λαών».

Δείτε φωτογραφίες από την πρωινή συγκέντρωση

Προαναγγέλλουν γενική απεργία

Στο επόμενο διάστημα η ΓΣΣΕ προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων με τη συνεργασία συνδικαλιστικών φορέων και καλλιτεχνών οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 29 Φεβρουαρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών εργατικών κινητοποιήσεων με στάσεις εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει πρόγραμμα περιοδειών σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων εργαζομένων στο Δημόσιο και την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων. Επίσης, αποφάσισε να πραγματοποιήσει Νέα Γενική Απεργία, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε., το αμέσως επόμενο διάστημα και με αιχμή το χρόνο υλοποίησης των αντεργατικών μέτρων», αναφέρει ανακοίνωση.

Κινητοποίηση στους χώρους εργασίας του δημοσίου τομέα αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ.

Για «σκληρές απεργιακές και κάθε λογής κινητοποιήσεις» έκανε λόγο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θόδωρος Κούτρας και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς θα πρέπει να αγωνισθούν για να αποτρέψουν την de facto εφαρμογή των νέων μέτρων από τους εργοδότες».

Δείτε τις φωτογραφίες από το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ το πρωί στο Σύνταγμα:

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης, Χρήστος Μαζάνης

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης