Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup την Πέμπτη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το Eurogroup υποδέχθηκε με θετικό τρόπο όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για την ολοκλήρωση των περίπου 100 προαπαιτούμενων ενεργειών σχετικά με την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και του PSI.

«Η Ελλάδα είχε καιρό να ακούσει καλά λόγια και σήμερα άκουσε καλό λόγο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Δεν χαλαρώνουμε». Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η σημερινή απόφαση συνιστά μήνυμα προς τον ιδιωτικό τομέα σε μια προσφορά της Ελλάδας, η οποία είναι «ισορροπημένη, συμφέρουσα, αμοιβαία επωφελής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει σχεδόν «οικουμενική συμμετοχή» των ιδιωτών πιστωτών στη διαδικασία της ανταλλαγής ομολόγων κατά την κρίσιμη επόμενη εβδομάδα. Προς τον σκοπό αυτό, ο Ευ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι η Ευρωζώνη θα συνεδριάσει υπό τη μορφή τηλεδιάσκεψης στις 9 Μαρτίου, οπότε λήγει η προθεσμία για την ανταπόκριση των αγορών στην ελληνική προσφορά.

Αναφορικά με την υπογραφή του μνημονίου, αλλά και πέντε κρίσιμων συμβάσεων, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το μόνο που απομένει είναι η γραπτή επιβεβαίωση της τρόικα ότι η Ελλάδα έχει πράξει τα δέοντα, κάτι που, όπως είπε, θα συμβεί αμέσως μόλις μεταφρασθούν στα Αγγλικά ορισμένες νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

Οι εξελίξεις στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ήταν «εξαιρετικά βλαπτικό» να συζητείται το συγκεκριμένο ζήτημα αυτή την ώρα, όταν ο ίδιος κάνει την εθνική του υποχρέωση για το καλό της χώρας.

Ερωτηθείς για την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το θέμα αυτό εξαρτάται από τη στάση των κομμάτων και ότι αυτό που προέχει είναι να προλάβουμε τις ζωτικής σημασίας ημερομηνίες. Ωστόσο, σημείωσε ότι «εφόσον ο κ. Σαμαράς θέτει το θέμα, το σεβόμαστε».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης