Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Γαλλία για την Οικοδόμηση Κοινωνικών Κινημάτων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, 11:35
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Γαλλία για την Οικοδόμηση Κοινωνικών Κινημάτων
Στη Μασσαλία μεταβαίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έπειτα από την Τουλούζη, όπου συμμετείχε στο άνοιγμα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Θερινού Πανεπιστημίου των Κοινωνικών Κινημάτων.

Εκεί θα λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πάνελ για την Οικοδόμηση Κινημάτων που διοργανώνεται και θα μιλήσει για το εγχείρημα της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά και για τα κινήματα που έχει ιδρύσει στην Ελλάδα, το ΟΧΙ στα Ναι τους και τη Δικαιοσύνη για Όλους.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της θα συναντήσει σημαντικές προσωπικότητες από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο φίλος και συνεργάτης της, υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο πρόεδρος του Ισημερινού και ιδρυτής της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους στη χώρα του, Ραφαέλ Κορρέα, καθώς και εκπρόσωποι της κίνησης του Bernie Sanders, του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, των Podemos και μέλη της Ανυπότακτης Γαλλίας, θα είναι κάποιοι από αυτούς.

Όλοι μαζί θα οδηγήσουν τη μεγάλη πορεία που διοργανώνεται στη γαλλική πόλη μετά το τέλος των εργασιών.

Ο Κορρέα αποκήρυξε το χρέος του Ισημερινού ως απεχθές και διέγραψε το 70%, βασιζόμενος στο πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους που ο ίδιος ίδρυσε. Έπειτα από μία 10ετή θητεία στην προεδρία του Ισημερινού, παρέθεσε εδώ όλα τα αποτελέσματα της πολιτικής του. Κι απέδειξε ότι ο δήθεν μονόδρομος της υποταγής είναι για τους υποκριτές και τους ιδιοτελείς.

Ο οικοδεσπότης μας Ζαν Λυκ Μελανσόν, εμπνεόμενος από τη δική μας Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ενέταξε στο πρόγραμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας τη δημιουργία μιας τέτοιας Επιτροπής. Σήμερα ηγείται της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ανυπότακτης Γαλλίας, που με τις παρεμβάσεις της έχει δώσει νέο περιεχόμενο στον κοινοβουλευτισμό της χώρας και εμπνέει ξανά τη γαλλική κοινωνία να διεκδικήσει.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017, 12:46