Είναι πρωτοφανές. Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Χουριέτ απέσυρε το πρωτοσέλιδό της με ιδιαιτέρως προκλητικό περιεχόμενο για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα ελληνοτουρκικά πράγματα και το αντικατέστησε με ένα ουδέτερο δημοσίευμα με τον ανώδυνο τίτλο: «Μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού από την Κάλυμνο».

Το zougla.gr ευτυχώς είχε προλάβει να «φωτογραφήσει» το πρωτοσέλιδο της «Χουριέτ» το οποίο και δημοσιεύεται παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι όμως συνέβη; Η εφημερίδα Χουριέτ ανήρτησε δημοσίευμα αντιγράφοντας το πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας «Sozcu» η οποία εκφράζει τις κεμαλικές απόψεις και αποτελεί όργανο της εθνικιστικής προπαγάνδας του κεμαλικού ρεπουμπλικανικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προφανώς και λόγω της ιδιαίτερης προκλητικότητας του δημοσιεύματος η εφημερίδα Χουριέτ και οι γνωστές πηγές της απέσυραν το δημοσίευμα μετρώντας τις ενδεχόμενες συνέπειες.

Πέρα όμως από το δημοσιογραφικό παιχνίδι το οποίο διαδραματίστηκε στα διευθυντικά γραφεία των δυο τουρκικών εφημερίδων μένει το ίδιο το δημοσίευμα το οποίο θα πρέπει να καταγραφεί ως δείγμα εθνικιστικής επιθετικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζήτημα είναι αν πρέπει κανείς να γελάει ή να κλαίει με την κατάντια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη γειτονική χώρα, αλλά κυρίως με τους αλληλοσυγκρουόμενους μηχανισμούς που τροφοδοτούν τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα.

Το αρχικό πρωτοσέλιδο της 'Χουριέτ'

Το πρωτοσέλιδο της 'Χουριέτ' έπειτα από την αλλαγή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης