Αμέσως μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, είχε συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την  κάλεσε να επισκεφτεί την Αθήνα πριν από τις εκλογές του Μαΐου προκειμένου  να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν την Hellenic Train. Όπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, στο τραπέζι θα τεθεί η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Hellenic Train.

«Θα συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ιταλική κυβέρνηση θα υποστηρίξει την επανεκκίνηση ελληνικών σιδηροδρόμων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με την επίσκεψή της κ. Μελόνι στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα υπενθύμισε ότι: «Ο ΟΣΕ πουλήθηκε το 2018 αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ και τόνισε πως έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε νέο μέλλον για τους σιδηροδρόμους μας. Η ιταλική εταιρεία να επενδύσει σε αξιόπιστα και πιο ασφαλή τρένα και εμείς στο δίκτυο». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τους δημοσιονομικούς κανόνες και το μεταναστευτικό.

Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ιταλίδα ομόλογό του επιβεβαιώνει την καλή ατμόσφαιρα που επικρατεί και τη διάθεση για συνεργασία ανάμεσά τους.

Τον περασμένο μήνα, η Τζ. Μελόνι είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Κυρ. Μητσοτάκη προκειμένου να του ζητήσει να την υποστηρίξει σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενιαίου κρατικού ταμείου στήριξης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και να καμφθεί η σχετική άρνηση του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός σημείωσε ότι: «Είμαι ικανοποιημένη από τις συναντήσεις, με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο σημαντικός ρόλος της Ιταλίας αποδεικνύει ότι μπορούμε να μετράμε περισσότερο, να πετυχαίνουμε περισσότερα πράγματα υπέρ των συμφερόντων μας, αναζητώντας βεβαίως μια σύγκλιση με τα συμφέροντα των άλλων χωρών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης