«Η κοινωνική συνοχή δεν είναι πολυτέλεια αλλά αυτονόητο δικαίωμα όλων και προϋπόθεση δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στο κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους και τους συναρμόδιους φορείς, σε εκδήλωση του Δήμου Χαλανδρίου και των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν όλων όσων στηρίζουν τις δομές (κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, συσσίτια) οι οποίες ενισχύονται με κάθε συντονισμό, όπως επεσήμανε η Ρ. Δούρου με συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή που υλοποιούμε εδώ και 4,5 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία συνέργεια που αφορά όλους τους δήμους της Αττικής -είτε πρόκειται για τα 55 Κέντρα Κοινότητας είτε για τη στήριξη Δομών Αλληλεγγύης, όπως αυτές στο Χαλάνδρι, ή για τη στήριξη των Κέντρων Διημέρευσης και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, ή των Κέντρων για τις κακοποιημένες γυναίκες- ο στόχος είναι κοινός μέσα από τη συνεργασία «να συμβάλλουμε στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας».

Με την ευκαιρία η περιφερειάρχης ανέφερε ότι στην Περιφέρεια χρηματοδοτούνται, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, 55 Κέντρα Κοινότητας συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ καλύπτοντας 3 χρόνια λειτουργίας, ενώ με την επέκταση της λειτουργίας τους για 3 ακόμα έτη, ο συνολικός προϋπολογισμός θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα στον Δήμο Χαλανδρίου, πρόσθεσε, ο προϋπολογισμός για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και Παραρτήματος Ρομά ανέρχεται σε 457.920 ευρώ, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο σε 234.000 ευρώ και για το Κοινωνικό Φαρμακείο σε 126.360 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση την περιφερειάρχη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Σοφία Κορωναίου και ο περιφερειακός σύμβουλος, Φώτης Χρυσικός, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Χαλανδρίου, το 2ο και το 3ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου κ.ά..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης