Η Σύνοδος της Βάρνας είναι «μια καλή ευκαιρία να πιεστεί η Άγκυρα»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 08:29
Η Σύνοδος της Βάρνας είναι «μια καλή ευκαιρία να πιεστεί η Άγκυρα»
«Με ανησυχεί βαθύτητα η κλιμάκωση της διπλωματικής και στρατιωτικής πίεσης της Τουρκίας. Στη γειτονική χώρα επικρατεί σήμερα ένας εθνικιστικός παροξυσμός. Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων» τονίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο ευρωβουλευτής καλεί την κυβέρνηση να επιδείξει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και «να σταματήσει τους συνήθεις επικίνδυνους τακτικισμούς».

Αναφερόμενος στη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Τουρκία και ειδικά στο θέμα της σύλληψης των δύο αξιωματικών τονίζει ότι είναι «απογοητευτική» και εκτιμά ότι η Σύνοδος της Βάρνας θα είναι μια καλή ευκαιρία να πιεστεί η Άγκυρα.

Χαρακτηρίζει χρονιά - ορόσημο το 2019 για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, επισημαίνοντας ότι «η ευρωγραφειοκρατία των Βρυξελλών επιδεικνύει αδυναμία στην πρόληψη κινδύνων».

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι, αν πάρει την τρίτη εντολή διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές, «οφείλει να την αξιοποιήσει με τη σύνταξη μιας ξεκάθαρης προγραμματικής συμφωνίας».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «η πρόβλεψη για θητείες βουλευτών και ευρωβουλευτών υπάρχει στο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ από το 2005, αλλά με κάθε επικαιροποίησή του αλλάζει η χρονιά βάσης της μέτρησης. Για αυτό θεωρώ σωστό, αν πραγματικά πιστεύουμε στη θέσπισή τους, να γίνει ρύθμιση, ώστε να μην αφορά μόνο τις επόμενες γενιές, αλλά όλους».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 10:02