«Αν θεωρεί η αντιπολίτευση ότι δεν έχουμε αυτήν την πλειοψηφία, έχει τα εργαλεία -το προβλέπει το δημοκρατικό μας πολίτευμα- να το αμφισβητήσει αλλά θεωρώ ότι η συμφωνία θα τύχει ευρείας συναίνεσης στη Βουλή» επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Τώρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.

«Η κυβέρνηση έχει πλήρη νομιμότητα να υπογράψει τη συμφωνία. Η συμφωνία θα έρθει προς επικύρωση στη Βουλή και εκτιμούμε ότι θα έχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «και στο θέμα αυτό θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες και συνεννοήσεις, ούτως ώστε να διαχειριστούμε αυτήν τη διαφωνία που έχουμε οι δύο εταίροι με έναν αξιοπρεπή τρόπο», ενώ χαρακτήρισε «μάλλον υπερβολικό» το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος και στην Ελλάδα. Επανέλαβε, εξάλλου, ότι η η συμφωνία τηρεί τις πάγιες ελληνικές θέσεις και αποτελεί μία πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας.

«Η συμφωνία γίνεται στο πλαίσιο των πάγιων ελληνικών θέσεων που έχουμε εδώ και 25 χρόνια και λένε: Πρώτον, ονομασία για όλες τις χρήσεις, δεύτερον, αποκοπή του ομφάλιου λώρου με την αρχαία Ελλάδα και τρίτον, οι χρήσεις ταυτότητας και γλώσσας θα έχουν ισχυρούς αστερίσκους, υπογραμμίζοντας τη σλαβική προέλευση. Και οι τρεις πάγιες θέσεις της ελληνικής διπλωματίας επικυρώνονται, με πιο σημαντικό απ’ όλα, τη συνταγματική αλλαγή, η οποία αίρει κάθε έννοια διπλής ονομασίας και αλυτρωτισμού» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης