Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα η Ευρωπαία επίτροπος Βέρα Γιούροβα, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων.

Η κα Γιούροβα θα συναντήσει το πρωί τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νικόλαο Παρασκευόπουλο και στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειο Παπαδόπουλο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα Αττικής (ώρα 10.30).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου της επιτρόπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα.

Τέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Βέρα Γιούροβα θα συναντηθεί με εκπροσώπους ΜΚΟ, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Η μετανάστευση, εστιάζοντας στην προστασία των ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ομάδων».

Με αφορμή την επίσκεψη της επιτρόπου, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τη Δευτέρα υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επίτροπο Γιούροβα, αρμόδια για θέματα δικαιοσύνης, καταναλωτών και ισότητας των φύλων. Η επίτροπος έχει ένα εξαιρετικά διευρυμένο χαρτοφυλάκιο με άμεσο στόχο την προστασία του Ευρωπαίου πολίτη σε ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων και τομέων, με ισχυρό αντίκτυπο στην καθημερινότητά του. Κατά την επίσκεψή της η επίτροπος Γιούροβα θα συζητήσει, εκτός των άλλων, θέματα προστασίας των ανήλικων κι άλλων ευπαθών ομάδων στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης. Σύμφωνα με πρόσφατη διαδικασία προκαταγραφής, στην ηπειρωτική Ελλάδα μόνο υπάρχουν πάνω από χίλια ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες ή μετανάστες. Τα παιδιά αυτά είναι μεταξύ εκείνων που διατρέχουν σαφώς τον μεγαλύτερο κίνδυνο και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι νομικά και ηθικά υπόχρεη να σταθεί πλάι τους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης