Ταξίδι στις ΗΠΑ πραγματοποιεί από τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Χθες ο κ. Καμμένος εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο στη μεγαλύτερη έκθεση αμυντικού εξοπλισμού AUSA 2018 στην Ουάσινγκτον.

Σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με πήγες του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Καμμένος θα έχει σειρά σημαντικών συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, στις 09.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Wess Mitchell.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 13.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος) θα έχει ραντεβού με τον υπουργό Άμυνας James Mattis και στις 16.00 τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδος) με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών John Sullivan.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και την έδρα της Lockheed Martin.

Μήνυμα εξωστρέφειας

Στα χθεσινά εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου ο κ. Καμμένος απέστειλε το μήνυμα πως η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας μέσω της δημιουργίας νέων συνεργασιών και διακρατικών συμφωνιών συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση αλλά και στην ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας.
«Θέλω να συγχαρώ τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την έκθεση και να τους δηλώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ελληνική κυβέρνηση, είναι δίπλα τους, γιατί ακριβώς αυτό σημαίνει έξοδος από την κρίση: συνέργειες, βιομηχανική ανάπτυξη, επαναλειτουργία των κλειστών βιομηχανιών, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η Ελλάδα καθίσταται πλέον γεωπολιτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο πεδίο της αμυντικής βιομηχανίας» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης