Η παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, 18:10
Η παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
Διττός πρέπει να είναι ο στόχος της συμφωνίας με την Τουρκία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να στοχεύει αφενός στον τερματισμό των δικτύων της παράνομης μετανάστευσης που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αφετέρου στο άνοιγμα ενός νόμιμου ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή η Ευρώπη έχει δύο επιλογές: η μία είναι η συλλογική ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και η άλλη είναι η διαχείριση του προσφυγικού με μονομερείς ενέργειες, πράγμα που θα έριχνε το βάρος στις χώρες πρώτης υποδοχής.
Τόνισε ακόμη ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα στις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό και πόροι.

Καταλήγοντας, ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μαζική μετεγκατάσταση στην Ευρώπη από την Ελλάδα, ένας αξιόπιστος μηχανισμός επανεγκατάστασης από την Τουρκία και μια αξιόπιστη πολιτική επιστροφών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, 18:25