«Η μόνη λύση για τις προοδευτικές δυνάμεις είναι ένας αριστερός φεντεραλισμός. Δεν έχουμε το δικαίωμα να κοντοστεκόμαστε. Εάν η Αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μιλήσουν επιθετικά και δυναμικά για την προοπτική της εμβάθυνσης της ενοποίησης της Ευρώπης, θα βλέπουμε τους επιμέρους εθνικισμούς να κάθονται στη γωνία και να μαζεύουν τάληρα».

Αυτό τόνισε, αναφερόμενος στο διακύβευμα των επόμενων ευρωεκλογών, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» της ΕΡΤ, ενώ για τις βουλευτικές εκλογές επανέλαβε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις εκλογές, είπε ότι αυτό εξαρτάται από τη σύνθεση της νέας Βουλής που θα προκύψει. «Οι εκλογές θα κερδηθούν στην οικονομία και είναι απολύτως ξεκάθαρα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια, με τα οποία θα οργανωθούμε ως κοινωνία στο μέλλον. Ο πολίτης θα κληθεί να επιλέξει εάν θέλει η ανεργία, που έχει μειωθεί κατά δέκα μονάδες, να επανέλθει στο 29% που ήταν με την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εκφραστής της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς και αποτελεί τη συνισταμένη όλων των θετικών παραδόσεων που είχε το αριστερό και προοδευτικό κίνημα στην Ελλάδα» σημείωσε.

«Βεβαίως και τα φαινόμενα διαφθοράς παίζουν το ρόλο τους και έχει σημασία για τον πολίτη να αισθάνεται ότι δεν υπάρχει πέπλο συγκάλυψης» πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Παππάς άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι η ακροδεξιά αντίληψη έχει μπει στην προθήκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης, ήταν τα πρωτοπαλίκαρα του κ. Καρατζαφέρη, που ο κ. Καραμανλής αποκαλούσε “άκρα” και δεν έχω ακούσει κανέναν εκ των δυο να εξηγεί τι άλλαξε στις ιδέες και στην πολιτική τους. Ήρθαν με την προίκα τους, την οποία έκαναν αλφαβητάρι στην πολιτική της ΝΔ» επισήμανε.

«Απαράδεκτο ότι υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής»

«Θεωρούμε απαράδεκτο ότι υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής, όταν ρωτήθηκε για το επεισόδιο στην Αλβανία, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του Έλληνα ομογενή και συμπλήρωσε ότι οι αστυνομικές αρχές της χώρας μας είναι σε επαφή με τις αντίστοιχες αλβανικές, προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκαν τα γεγονότα.

«Κάθε φορά που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα πρέπει να παίρνουμε δυο ανάσες και να συναποφασίζουμε το ποιος είναι ο ρόλος που πρέπει να παίξει η χώρα μας. Η χώρα μας μπορεί, αποκαθιστώντας και λύνοντας τα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές της, να πρωταγωνιστήσει στα Βαλκάνια και στην Κεντρική Ευρώπη. Με τους μεγάλους ενεργειακούς διαδρόμους, με ισχυρά δίκτυα στις τηλεπικοινωνίες και στις μεταφορές, με την εξαιρετικά αυξημένη γεωπολιτική της δυναμική» υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

«Συνεχίζεται αδιατάρακτα η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας»

Ερωτηθείς σχετικά με την παραίτηση του κ. Νίκου Κοτζιά και την σύγκρουσή του με τον κ. Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε ότι «συνεχίζεται αδιατάρακτα η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, η οποία», όπως είπε, «έχει παράξει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στο γεωπολιτικό, στο διπλωματικό και στο οικονομικό πεδίο. Είναι κοντά η ώρα που η Ελλάδα θα απολαύσει τους καρπούς αυτής της πολιτικής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παππάς παρατήρησε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αναζωογόνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας. Έχουν ξεκινήσει και επεκτείνονται οι πολιτικές της ανάπτυξης. Η ανεργία έχει πέσει δέκα μονάδες και εάν συνεχισθεί αυτή η πορεία θα πέσει άλλες δέκα. «Πρέπει να εμποδίσουμε την επανάληψη πολιτικών που θα την πάνε στα προηγούμενα επίπεδα».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ήλπιζε στην αποτυχία του κ. Ζάεφ να περάσει τη συμφωνία, ενώ σε ό,τι αφορά τις διαφωνίες που έχει εκφράσει ο κ. Καμμένος, υποστήριξε ότι «διεκδικούμε να πείσουμε τον κ. Καμμένο ότι αυτή η συμφωνία, όσο περνάει ο χρόνος και οι γείτονές μας εφαρμόζουν αυτά τα οποία υποσχέθηκαν, είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για την κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός σημείωσε πως ήταν μία συνεργασία που αποδείχθηκε «σταθερή και παραγωγική» και δεν εμπόδισε την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ελληνική τηλεόραση παράγει μυθοπλασία για πρώτη φορά από το 2010»

Κληθείς να σχολιάσει το κλείσιμο του Mega, ο κ. Παππάς τόνισε: «Έχουμε επιχειρηματικές επιλογές, και αυτήν τη στιγμή δυο άδειες είναι αδιάθετες. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού, είπε ότι «μπορούν και πρέπει να πάρουν τα δεδουλευμένα τους», ενώ κάλεσε τους ιδιοκτήτες «να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους».

Μιλώντας γενικότερα για τον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, επισήμανε πως η ελληνική τηλεόραση «έχει παράξει διαμάντια στην οπτικοακουστική δημιουργία και οχετό στην ενημέρωση. Από τη στιγμή, όμως, που ρυθμίστηκε το πλαίσιο, η ελληνική τηλεόραση μπορεί να μπει σε πορεία ανάπτυξης.

«Σήμερα, για πρώτη φορά μετά το 2009, 2010, οπότε και κατέρρευσε η παραγωγή της ελληνικής μυθοπλασίας, θα έχουμε 15 με 20 ελληνικά σήριαλ» παρατήρησε και πρόσθεσε ότι «πολλά από αυτά είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα επιδότησης δαπανών που έχει θεσπίσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής».

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει το «εμπάργκο» που έχουν επιβάλει πολιτικά κόμματα σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ο κ. Παππάς απάντησε ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να παρέμβει, ενώ εκτίμησε ότι η στάση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικού μεγέθους.

«Από τη μία έχουμε μια μεθοδευμένη πολεμική εκ μέρους τη ΝΔ κατά της ΕΡΤ, η οποία κρατάει ουρές από το μαύρο της κυβέρνησης Σαμαρά και από την άλλη μια λογική επιλογή απέναντι σε έναν σταθμό, ο οποίος έχει εγκαταστήσει μια βιομηχανία παραγωγής fake news», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε και το συνδικάτο των δημοσιογράφων να λάβει πρόνοια για αυτορύθμιση. «Ο κλάδος με την αυτορύθμιση και η ρυθμιστική αρχή με τη ρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης