«Θα θέλαμε εκλογές σήμερα, γιατί η τρικομματική κυβέρνηση εξαπάτησε τον λαό και έχει χάσει τη δεδηλωμένη». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή τη διεξαγωγή του προσυνεδρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημόσια διοίκηση.

Αναφερόμενος σε πιθανές συνεργασίες με άλλα κόμματα, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι μετεκλογικές συνεργασίες δεν πρέπει να προδικάζονται πριν από τις εκλογές, τονίζοντας ότι για τους Ανεξάρτητους Έλληνες «υπάρχουν κόκκινες γραμμές, όπως για παράδειγμα τα εθνικά θέματα». Υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις, ενώ, όπως υπογράμμισε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν κάνουν μυστικές συμφωνίες και όλα θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στο συνέδριο του κόμματος θα κατατεθούν προτάσεις από τους πολίτες για τη λειτουργία του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι τα χρίσματα είναι ανάμειξη της κεντρικής εξουσίας στην αυτοδιοίκηση, ενώ, όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την επιλογή των υποψήφιων δημάρχων, σημείωσε ότι οι κατά τόπους επιτροπές του κόμματος και οι λαϊκές συνελεύσεις θα πάρουν τις αποφάσεις.

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. άσκησε κριτική στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και τόνισε ότι οι μεγαλύτερες δημοσκοπήσεις είναι εκείνες που γίνονται από τον λαό.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για τους υδρογονάθρακες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει η ανακήρυξη της ΑΟΖ στο σύμπλεγμα της Μεγίστης, να χωριστούν τα οικόπεδα και να μην μπουν εγγυήσεις για δάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή τις επισκέψεις του σε Αχαΐα και Ηλεία, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στους αγρότες, τονίζοντας ότι ο αγροτικός τομέας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, ενώ το κόστος του πετρελαίου καθιστά απαγορευτική την παραγωγή.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης