Μήνυμα ενότητας Ελλάδας-Κύπρου έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την 40ή «μαύρη» επέτειο από το πραξικόπημα του 1974.

«Σαράντα χρόνια μετά, με την κατοχή και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να συνεχίζονται, Αθήνα και Λευκωσία εξακολουθούν να αρνούνται οποιαδήποτε αποδοχή τετελεσμένων» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε η κ. Βούλτεψη, Ελλάδα και Κύπρος αγωνίζονται μαζί για «τη δικαίωση του αγώνα, τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής και την επανένωση του νησιού με ειρήνη, ελευθερία και Δημοκρατία, στη βάση των Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου, επιδιώκοντας μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, με μία και αδιαίρετη κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Κύπρος, ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, «έχει και θα έχει στο πλευρό της την Ελλάδα σε όλες της τις προσπάθειες για εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου σε όλη της την επικράτεια».

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ενωμένος ο Ελληνισμός θα αντιμετωπίσει προκλήσεις και απειλές και θα υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια, μέχρι την ημέρα που οι πληγές θα κλείσουν οριστικά και η σημερινή επέτειος θα ανήκει σε ένα ζοφερό παρελθόν, από το οποίο ωστόσο πάντα θα αντλούμε διδάγματα για το μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης