Για πέμπτη φορά χθες οι τουρκικές δικαστικές αρχές αρνήθηκαν να δώσουν το «πράσινο φως» για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη.
Τούρκος εισαγγελέας έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως υπάρχει «ισχυρή υποψία του εγκλήματος της εισόδου τους σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» και για τον λόγο αυτόν εισηγήθηκε τη συνέχιση του εγκλεισμού τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.
Οι δύο στρατιωτικοί υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν είχαν πρόθεση να διαπράξουν οποιοδήποτε αδίκημα.

Ειδικότερα, ο Άγγελος Μητρετώδης, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ανέφερε στο δικαστήριο: «Δεν είχα την πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Στο ίδιο κλίμα και η κατάθεση του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη: «Επαναλαμβάνω την ίδια κατάθεση. Δεν έχω να σημειώσω κάτι. Δεν υπήρχε πρόθεση για διάπραξη κάποιου αδικήματος».

Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά στις ενέργειες της ελληνικής μεριάς για δήλωση μόνιμης κατοικίας των δύο στρατιωτικών στην Τουρκία ο εισαγγελέας έθεσε το θέμα «της μη ύπαρξης μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, καθώς και το ότι είναι πολίτες μιας ξένης χώρας». Επίσης, όπως ανέφερε, «υπάρχουν βάσιμες υποψίες διαφυγής τους».

Μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας ανέφερε ακόμη ότι «λόγω του γεγονότος ότι το κατώτατο όριο της ποινής που προβλέπεται για το συγκεκριμένο έγκλημα είναι τουλάχιστον δύο έτη, στην παρούσα φάση κρίνεται σκόπιμη η συνέχιση της κράτησής τους».

Πλέον οι συνήγοροι των δύο στρατιωτικών μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα αποφυλάκισης περί τα τέλη Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης