«Οι κάλπες θα στηθούν τον Σεπτέμβριο του 2019»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, 12:19
«Οι κάλπες θα στηθούν τον Σεπτέμβριο του 2019»
«Οι κάλπες θα στηθούν τον Σεπτέμβριο του 2019, τότε εξαντλείται η τετραετία, και κανείς δεν χρειάζεται να τα μπλέκει. Οι προσδοκίες της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές διαψεύστηκαν ήδη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του REAL FM αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογών.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι η κύρωση της θα γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς θα το λύσουμε το πρόβλημα. Εμείς το φέραμε μισό βήμα πριν από τη διευθέτηση και εμείς θα το πετύχουμε» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας σχετικά με την κράτηση των Ελλήνων στρατιωτών και σε σχέση με πιθανή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Παππάς είπε ότι θεωρεί ότι θα έχουμε καθαρές τοποθετήσεις για το ζήτημα. «Πιέζουμε, ευελπιστούμε και εξαντλούμε κάθε διπλωματικό περιθώριο» συνέχισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογραμμίζοντας ότι από την πλευρά της Ελλάδας χρειάζεται η επίδειξη μεγαλύτερης σοβαρότητας, και «δεν μπορεί να ακούμε από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ότι η συνθήκη της Λωζάννης είναι κατάπτυστη» τόνισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει από πλευράς ΝΔ καμία τοποθέτηση σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη, τονίζοντας ότι «σε αυτά τα ζητήματα πρέπει όλοι να κινούνται με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης. Με όλα αυτά που ακούγονται και με αυτά που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους στην Άγκυρα».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική συσπείρωση σχετικά με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ν. Παππάς είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναβαθμίσει την αξιοπιστία του και παρουσιάζει σημαντικά σημάδια συσπείρωσης, και όσο ο κόσμος ενημερώνεται σε μεγαλύτερο βάθος για τη συμφωνία, τόσο θα πείθεται ότι αυτή ήταν η βέλτιστη λύση.

Μιλώντας για τη μείωση στις συντάξεις και το αφορολόγητο, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι η ολοκλήρωση των μνημονίων δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες άσκησης πολιτικής, και η καλή δημοσιονομική πορεία και ο ΕΦΚΑ δίνουν τις δυνατότητες να επανεξεταστούν εάν και κατά πόσο θα εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Εστιάζοντας στις δημοσκοπήσεις, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι κάποιοι δεν έχουν λάβει μαθήματα από το παρελθόν (σ.σ.: σχετικά με λανθασμένες προβλέψεις) προσθέτοντας ότι ελπίζει «η ροή των πραγμάτων να μη τους δώσει τη δυνατότητα να εκτεθούν για άλλη μία φορά».

Τέλος, ο υπουργός επεσήμανε ότι αυτές τις μέρες είναι κυρίως υπουργός Τηλεπικοινωνιών, αναφερόμενος στη χθεσινή πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι από τον όμιλο του ΟΤΕ, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες πρακτικές και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες του χώρου.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ επεσήμανε ότι είναι καλό όταν ο ιδιωτικός τομέας αναζητεί την κερδοφορία του μέσα στο γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας και όχι εις βάρος της. Επίσης, κάλεσε τον κόσμο να μπει στην ιστοσελίδα του υπουργείου και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες επιδότησης. Χαρακτήρισε αυτές τις επενδύσεις -μαζί με τους αυτοκινητοδρόμους- τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει μετά την κρίση στη χώρα, και είπε ότι αυτό είναι ένα πρότυπο συντονισμού του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, 12:21