Στη συζήτηση για την προετοιμασία του «Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου» παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζοντας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ότι «οι ισχυρές στρατηγικές σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ενθαρρύνουν τις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου».

Στην ομιλία του ο Κ. Παπαδάκης ανέφερε συγκεκριμένα ότι «οι “διορίες” που δίνει η ΕΕ στην Τουρκία για να αλλάξει δήθεν τη στάση της είναι μέρος μεθοδευμένων κινήσεων στα πλαίσια των ισχυρών στρατηγικών σχέσεων των δύο πλευρών οι οποίες δεν ακυρώνονται από την περί κυρώσεων συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η κατάσταση αυτή ενισχύει τις τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου στρώνοντας το τραπέζι της συνεκμετάλλευσης που προωθούν οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Έτσι από τις προκλήσεις του Oruc Reis φτάσαμε στο απαράδεκτο άνοιγμα της Αμμοχώστου. Καμία εμπιστοσύνη στην ΕΕ και τα παζάρια της με τη “στρατηγική εταίρο” της Τουρκία, της οποίας την επιθετικότητα νομιμοποιεί και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με έκθεσή του».

«Οι δυνάμεις που έχουν εξαπολύσει πολέμους κατά των λαών σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ κ.ά. δεν μπορούν να μεταμορφωθούν σε υπερασπιστές της ειρήνης και της ασφάλειας των λαών. Η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης σε τέτοια σχέδια μόνο κινδύνους επιφυλάσσει.

Η διέξοδος βρίσκεται στις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους, την αξιοποίηση φυσικών πόρων με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες» κατέληξε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης