Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης ασκεί το Ποτάμι, κατηγορώντας την πως μόλις τώρα αρχίζει να ανησυχεί, παρά το γεγονός ότι «η οικονομία βρίσκεται σε συνθήκες ασφυξίας λόγω έλλειψης ρευστότητας».

«Το δημόσιο έχει κηρύξει, ουσιαστικά, στάση πληρωμών, η αβεβαιότητα βάζει φρένο σε οποιαδήποτε σκέψη για επένδυση, το αν θα καταβληθούν εγκαίρως μισθοί και συντάξεις παραμένει ερωτηματικό, οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εκτός τροχιάς και η τρύπα στο κρατικό ταμείο μεγαλώνει» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το Ποτάμι σημειώνει ότι συμφωνεί ότι τα δημόσια ταμεία δεν μπορούν να γεμίσουν με υφεσιακά μέτρα και στέλνει το μήνυμα πως για να επιτευχθούν οι στόχοι οι υπουργοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες τους.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους υπουργούς «να σταματήσουν τις συνεντεύξεις επί παντός του επιστητού και να δουλέψουν συστηματικά», καθώς «οφείλουν τώρα να ετοιμάσουν τα σχέδια που θα έπρεπε να είχαν επεξεργαστεί όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση».

Τέλος, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εκτιμά ότι «οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, αν η κρατική μηχανή δεν δουλέψει συστηματικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέρασαν 50 μέρες από τις εκλογές και πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης