Για «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας κάνει λόγο η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενόψει της συνάντησής της με τον Αλέξη Τσίπρα, την προσεχή Τρίτη, στο Λονδίνο.

«Η φιλία μας άρχισε πριν από πολλούς αιώνες και σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ», τονίζει η κ. Μέι σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Τα Νέα». Η πρωθυπουργός της Βρετανίας προσθέτει ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ντάουνινγκ Στριτ «αναδεικνύει τους ισχυρούς ιστορικούς μεταξύ των χωρών μας και τη βαθιά συνεργασία που έχουμε σήμερα» και σημειώνει ότι η σχέση αυτή «όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δυνατή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια κάνει ιδιαίτερη μνεία στον ελληνικό τουρισμό, λέγοντας ότι «εκατομμύρια Βρετανοί πολίτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο για να απολαύσουν την ξεχωριστή φιλοξενία και τον πολιτισμό του λαού σας, αλλά και τις πόλεις και τις ακτές σας».

Αναφέρεται επίσης στη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εμπορίου και ασφάλειας και καταλήγοντας, εκφράζει την πεποίθησή της ότι «η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα θα μας δώσει την ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας σε όλους αυτούς τους τομείς προς όφελος όλων των πολιτών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης