Στην «ελληνική εμπειρία των μεταρρυθμίσεων» και στις «θυσίες του λαού μας», για να ξεπεράσει την κρίση που ταλανίζει τη χώρα, αναμένεται να αναφερθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ομιλιών και επαφών του στη Νέα Υόρκη.

Το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου ξεκινά την Τρίτη με συνάντηση που θα έχει με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσει θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, αλλά και την παγκόσμια κατάσταση στον οικονομικό και πολιτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό την ιδιότητά του, ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της «Επιτροπής Στίγκλιτς» που έχει συστήσει εδώ και λίγα χρόνια η Σοσιαλιστική Διεθνής για τη διεθνή οικονομία και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και οι προοδευτικές στρατηγικές και πολιτικές για την αντιμετώπιση της κρίσης και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα συμμετάσχουν αρχηγοί κομμάτων – μελών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.
Μεταξύ άλλων, θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Elio di Rupo, o πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας Eeero Heinaluoma, η επικεφαλής της Αναπτυξιακής Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Helen Clark, o γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS), Jose Miguel Insulza, o νομπελίστας Joseph Stiglitz και ο πρόεδρος της Επιτροπής που συνέστησε ο Μπαράκ Ομπάμα για τα αίτια της κρίσης του 2009, Ελληνοαμερικανός Φιλ Αγγελίδης.

Την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα είναι ο κύριος ομιλητής σε στρογγυλό τραπέζι για την παγκόσμια οικονομία που διοργανώνει το γνωστό «think tank new America» και θα μετέχουν εκπρόσωποι του οικονομικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. Η έδρα της «new America» βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες δεξαμενές σκέψεις στις Η.Π.Α. σε ό,τι αφορά στην ανάλυση των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων και των σύγχρονων προκλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης