«Δεν ξέρω αν μπορείτε να θυμηθείτε ένα μήνα, μια εβδομάδα, μια μέρα εργάσιμη ή ένα Σαββατοκύριακο εδώ και δυο χρόνια περίπου που να μην υπάρχει πίεση για καινούρια μέτρα. Επομένως βλέπουμε ότι είμαστε σε ένα κατήφορο ο οποίος δεν σταματά πουθενά. Το χαρακτηριστικό βέβαια το ιδιαίτερο αυτού του κατήφορου είναι ότι πάει τώρα να πλήξει με ιδιαίτερη σκληρότητα τα πιο αδύναμα αν θέλετε κομμάτια του κόσμου της εργασίας. Δηλαδή αυτά που είναι στον ιδιωτικό τομέα, που είναι σε απελπισία», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Αλαβάνος στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Η μεγάλη ελπίδα είναι να μην πάρουμε το καινούριο δάνειο. Ή να πούμε αυτό που θα έλεγε ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος στη μικρή του επιχείρηση, δεν μπορώ να πληρώσω άλλο. Και στη βάση αυτή να διαπραγματευτεί πια χωρίς να δεσμευτεί παραπάνω. Η Ελλάδα ζει μέρες Πομπηίας. Ποιος θα γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κλπ είναι το τίποτα. Αυτό που αναζητείται σήμερα είναι να κάνουμε μια μεγάλη τομή, να μπορέσουμε να ξανακινήσουμε την οικονομία, να μπορέσουμε να ξαναπιστέψουμε στο αύριο, και όχι να ζούμε αυτή την κατάσταση. Είναι βασανιστήρια αυτά που ζει η ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γιατί να μην δούμε μήπως υπάρχει μια άλλη δυνατότητα με την παύση πληρωμών, με την έξοδο από το ευρώ, με την εθνικοποίηση των τραπεζών, με τον σχεδιασμό στην οικονομία μας, με την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας, να βρούμε έναν άλλο δρόμο;», κατέληξε.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης