Ήταν το 2009, όταν ο Κώστας Ζουράρις δήλωνε στην τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Ζούγκλα» πως η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ ισοδυναμεί με εκχώρηση εδάφους και πως προοπτικά-δυνητικά συρρικνώνει την ελληνική επικράτεια από τα σημερινά της σύνορα στην οριογραμμή του ποταμού Πηνειού, δηλαδή στη γραμμή των Τεμπών.
Εννέα χρόνια αργότερα, το 2018, ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις δήλωνε αμέσως μετά τη συμφωνία των Πρεσπών πως η ανακοίνωση του ονόματος Βόρεια Μακεδονία τού προκάλεσε τάση για εμετό, όπως όταν οι οικείοι του τον ενημέρωσαν για τον θάνατο αγαπημένου του προσώπου.
Το zougla. gr επικοινώνησε με τον Κώστα Ζουράρι την Τρίτη 26 Ιουνίου. Ο βουλευτής δήλωσε πως η συμφωνία των Πρεσπών εμπεριέχει θετικά σημεία για την Ελλάδα, η χώρα βγαίνει κερδισμένη, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση ο ίδιος εμμένει στην απόφασή του να μην επικυρώσει διά της ψήφου του στη Βουλή τη συμφωνία αυτή, όποτε κι αν έρθει στο Κοινοβούλιο για να ψηφιστεί.
Επισημαίνεται πως ο Κώστας Ζουράρις καταψήφισε προ ημερών την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης την οποία κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Δείτε το βίντεο με τις τοποθετήσεις του Κώστα Ζουράρι το 2009 στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου:

Παρακολουθήστε τώρα την τοποθέτηση του βουλευτή επί του θέματος με σημερινή δήλωσή του στο zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης