Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες των κομμάτων για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση της 20ής Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το ΚΚΕ, το Ποτάμι, τη Λαϊκή Ενότητα και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων του κόμματος, με εξαίρεση το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα. Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να παρουσιάσει τους υποψηφίους της μέχρι την Τετάρτη.

Aπό το ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών απουσιάζει το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη. Πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο ΕπικρατείαςΕπικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Αττικής είναι ο Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ στις θέσεις 2 έως και 6 βρίσκονται οι: Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου, Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Ιώαννης Δέδες και Ράνια Αντωνοπούλου. Εκτός ψηφοδελτίου έμειναν ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος και στη Φθιώτιδα η πρώην βουλευτής Βάσω Λέβα. Στην περιφέρεια της Α’ Αθήνας κατεβαίνουν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης.

Στη λίστα της Β’ Αθηνών περιλαμβάνονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νικόλαος Ξυδάκης και ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ έκπληξη αποτελεί το όνομα της Ραλλίας Χρηστίδου. Αντίθετα, στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας φαίνεται πως μετακινείται ο Γιάννης Δραγασάκης, καθώς δεν είναι τελικά υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Έκπληξη το όνομα της Ραλλίας Χρηστίδου στη Β’ ΑθηνώνΠρώτος στο ψηφοδέλτιο Α’ Πειραιά, ο Θεόδωρος Δρίτσας, στη δεύτερη θέση η Ελένη Σταματάκη και στην τρίτη θέση ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δουζίνας. Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Β’ Πειραιά ο Δημήτρης Βίτσας, με δεύτερη τη Νίνα Κασιμάτη.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Α’ Θεσσαλονίκης είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ακολουθούν στη 2η, 3η, 4η,5η, 6η και 7η θέση, αντιστοίχως οι: Ιωάννης Αμανατίδης, Αναστάσιος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Βούλα Τεκτονίδου. Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Β’ Θεσσαλονίκης είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ στη δεύτερη θέση ο Δημήτρης Μάρδας.

Στη δεύτερη θέση των ψηφοδελτίων για το Ηράκλειο και τη Λάρισα, στα οποία είναι επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Άννα Βαγενά, αντιστοίχως.

Επισημαίνεται ότι στη λίστα των ψηφοδελτίων που επισυνάπτεται, τα ψηφοδέλτια Α’ και Β’ Αθήνας είναι με αλφαβητική σειρά και όχι με τη σειρά εκλογής. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το Επικρατείας προορίζονται ακόμη οι Κώστας Γαβρόγλου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου σε εκλόγιμες θέσεις.

Πατήστε εδώ να δείτε όλους τους υποψηφίους

Στην Α’ Αθηνών υποψήφια η Κωνσταντοπούλου

H Ζωή Κωνσταντοπούλου κατεβαίνει υποψήφια στην Α’ Αθηνών, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίζεται στη Β’ Πειραιά και την ΑττικήΗ Λαϊκή Ενότητα έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων για την εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου, στα οποία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος, κυρίαρχη είναι η παρουσία της ελληνικής νεολαίας, των γυναικών, των εκπροσώπων κοινωνικών κινημάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

H Ζωή Κωνσταντοπούλου κατεβαίνει υποψήφια στην Α’ Αθηνών, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίζεται στη Β’ Πειραιά και στην Αττική.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα ονόματα

Εκτός ψηφοδελτίων ο Παύλος Χαϊκάλης

Εκτός των ψηφοδελτίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων μένει ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, Παύλος Χαϊκάλης, με απόφαση του Πάνου Καμμένου.

Η απόφαση να μη συμπεριληφθεί στις λίστες ελήφθη μετά τις καταγγελίες για off shore του κ. Χαϊκάλη στην Κύπρο και παρά τις εξηγήσεις που είχε δώσει ο πρώην υφυπουργός.

Ποτάμι: Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Νικηφόρος Διαμαντούρος

Τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού Νικηφόρο Διαμαντούρο παρουσίασε την Κυριακή επίσημα ο πρόεδρος του Κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης.

  O Σταύρος Θεοδωράκης, εκτός από τα Χανιά, θα είναι επικεφαλής στη λίστα του Ποταμιού στην Α΄ ΘεσσαλονίκηςΌπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, η συγκεκριμένη επιλογή είναι ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι «υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα». Ο κ. Διαμαντούρος ευχαρίστησε το Ποτάμι για την πρόταση και εξήγησε ότι την αποδέχθηκε, καθώς θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του πολίτη να αναλαμβάνει ευθύνες στις κρίσιμες περιστάσεις.

«Θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση, καθώς φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού και κάναμε μόνο λίγα βήματα πίσω» ανέφερε, ενώ όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, δεν το απέκλεισε. Σημείωσε, όμως, ότι είναι κάτι πρόωρο και ότι τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρει το Ποτάμι.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτός από τα Χανιά, θα είναι επικεφαλής στη λίστα του Ποταμιού στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα συγκροτηθούν ως εξής:

I. Υποψήφιοι ΟΛΟΙ οι εν ενεργεία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

II. Πρώην βουλευτές και στελέχη ΠΑΣΟΚ

· Γερουλάνος Παύλος, Α’ Αθηνών

· Τριαντάφυλλος Κώστας, Χίος

· Χρυσοχοΐδης Μιχάλης, Β’ Αθηνών

· Μανιάτης Γιάννης, Αργολίδα

· Δήμας Πύρρος, Β’ Αθηνών

· Κακλαμάνης Απόστολος, Β’ Αθηνών

· Αντωνίου Τόνια, Β’ Αθηνών

· Αλευράς Νάσος, Α’ Αθήνας

· Χειμωνάς Θανάσης, Α’ Αθηνών

· Καψής Παντελής, Β’ Πειραιά

· Γιαννακοπούλου Νάντια, Μεσσηνία

· Λυντζέρης Δημήτρης, Β’ Πειραιά

· Καρύδης Δημήτρης, Α΄ Πειραιά

· Κουκουλόπουλος Πάρις, Κοζάνη

· Γκόκας Χρήστος, Άρτα

· Ντόλιος Γιώργος, Έβρος

· Τζελέπης Μιχάλης, Σέρρες

· Κεφαλίδου Χαρά, Δράμα

· Κασσής Μιχάλης, Ιωάννινα

· Ράπτη Συλβάνα, Κέρκυρα

· Περλεπέ – Σηφουνάκη Κατερίνα, Εύβοια

· Καραμάνου Άννα, Α’ Αθήνας

· Τσιλιμίγκας Κώστας, Λάρισα

· Βγόντζας Αντώνης, Λασίθι

· Μπαΐλας Δημήτρης, Κυκλάδες

· Μερεντίτης Άρης, Τρίκαλα

· Παπαθεοδώρου Θεόδωρος, Αχαΐα

· Περγαντάς Κλέαρχος, πρώην περιφερειάρχης, Βοιωτία

· Καλογερής Νίκος, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Χανιά

· Γιαννακόπουλος Βασίλης, πρώην δήμαρχος Αγ. Παρασκευή, Β’ Αθηνών

· Ψάρρας Σάκης, διεθνής βολεϊμπολίστας, Α΄Αθήνας

· Τσολακίδης Νίκος, Έβρος

· Σαουλίδης Αντώνης, Α’ Θεσσαλονίκης

· Παπαστεργίου Χρήστος, Α’ Θεσσαλονίκης

· Βρεττός Σπύρος, Περιφέρεια Αττικής

· Αδάμ Σοφία, Περιφέρεια Αττικής

III. Στελέχη προερχόμενα από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.

· Τσώνης Νίκος, Φθιώτιδα

· Παρασύρης Φραγκίσκος, Ηράκλειο

· Ξυλούρης Κώστας, Ηράκλειο

· Βουδούρης Μάκης, Περιφέρεια Αττικής

· Κατσαφάδος Βασίλης, Α’ Πειραιά

· Μοίραλης Νίκος, Αχαΐα

· Παναγιωτόπουλος Γιώργος, Ηλεία

· Γαρδίκου Βανέσσα, Ιωάννινα

· Ανδρουλακάκης Νίκος, Β’ Αθηνών

· Μπιλιάνη Σάντυ, Α΄ Αθηνών

· Βαϊόπουλος Γιώργος, Καρδίτσα

IV. Στελέχη προερχόμενα από ΔΗΜΑΡ και Ανανεωτική Αριστερά

· Θεοχαρόπουλος Θανάσης, πρόεδρος ΔΗΜΑΡ, Επικρατείας

· Μπουλμπασάκος Γιώργος, γραμματέας Κεντρική Επιτροπής ΔΗΜΑΡ, Β’ Πειραιά

· Χατζησωκράτης Δημήτρης, Περιφέρεια Αττικής

· Τσαμουργκέλης Γιάννης, Λέσβος

· Παπαμανώλης Γιάννης, πρώην βουλευτής, Κυκλάδες

· Κόλλιας Βασίλης, Βοιωτία

· Γκαρπούνης Χρήστος, Ξάνθη

· Αντωνακόπουλος Παναγιώτης, Β’ Αθηνών

V. Από το ΠΟΤΑΜΙ

· Κουρέτας Δημήτρης, καθηγητής πανεπιστημίου, Λάρισα

VI. Από τον ΣΥΡΙΖΑ

· Μετζελίδης Γιώργος, Β’ Πειραιά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα είναι υποψήφια στην Β’ Αθήνας και στην Αχαΐα.

Eπικεφαλής στο Επικρατείας του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα

Τη λίστα των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος σε όλη τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΚΕ. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας και στη Βοιωτία.

Συγκεκριμένα:

Ψηφοδέλτιο Επικρατείας

– Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας είναι η Αλέκα Παπαρήγα.
– Δεύτερος, ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ιστορικός, συνεργαζόμενος με το κόμμα, Γιώργος Μαργαρίτης.

Ακολουθούν:

– ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης
– η συγγραφέας, κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, Έρη Ρίτσου, συνεργαζόμενη
– ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος
– η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ
– ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος
– ο Γιάνννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, στέλεχος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, του ΠΑΜΕ.
– η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Μαιρήνη Στεφανίδη
– ο μηχανολόγος μηχανικός υπεύθυνος του Τμήματος Ιδεολογίας και Οικονομίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος
– ο Γιώργος Γκικόπουλος, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, της ΠΑΣΥ, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας
– ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ., δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Επικεφαλής σε περιφέρειες:

– στην Α’ Αθήνας η Λιάνα Κανέλλη και ακολουθούν ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και η Λουίζα Ράζου, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ
– στη Β’ Αθήνας, εκτός από τον Δ. Κουτσούμπα, οι Θανάσης Παφίλης (βουλευτής), Χρήστος Κατσώτης (βουλευτής), Σπύρος Χαλβατζής (πρώην βουλευτής), Ρούλα Ελευθεριάδου (Σύλλογος Ποντίων Καλλιθέας), Γιώργος Πέρρος (Εκτελεστική Γραμματεία ΠΑΜΕ), Γιώργος Μαυρίκος (ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας), Βασίλης Πετρόπουλος, (συνδικαλιστής ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ε.Γ. ΠΑΜΕ), Γιάννης Τασιούλας (πρόεδρος Ομοσπονδίας Οικοδόμων), Αλεξάνδρα Μπαλού (περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Ε.Γ. ΠΑΜΕ, τραπεζοϋπάλληλος)
– στην Α’ Πειραιά ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, απόστρατος υποναύαρχος του ΠΝ , συνεργαζόμενος, η Ελπίδα Παντελάκη (πρώην βουλευτής, δημοτική σύμβουλος Πειραία), ο Σάββας Τσιμπόγλου (πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών), ο Ηλίας Σαλπέας (δημοτικός σύμβουλος Πειραιά)
– στη Β’ Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου (βουλευτής), ο Στέλιος Μπενετάτος (πρώην δήμαρχος Νίκαιας), ο Γιώργος Τούσσας (πρώην ευρωβουλευτής)
– στην Αττική ο Γιάννης Γκιόκας και 2η η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου (για δεύτερη έδρα), ο Δήμος Κουμπούρης (πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ)
– στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Δελής (δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης) και 2ος ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος
– στην Β’ Θεσσαλονίκης ο Σάκης Βαρδαλής (βουλευτής)
– στη Λάρισα ο Γιώργος Λαμπρούλης (βουλευτής) και ο Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ΠΑΣΥ)
– στα Τρίκαλα ο Αχιλλέας Κανταρτζής (γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας)
– στην Καρδίτσα ο Βαγγέλης Μπούτας (αγροτοσυνδικαλιστής)
– στην Εύβοια ο Γιώργος Μαρίνος (βουλευτής)
– στην Αχαΐα ο Νίκος Καραθανασόπουλος (βουλευτής)
– στην Αιτωλοακαρνανία ο Νίκος Μωραΐτης (βουλευτής)
– στο Ηράκλειο ο Μανώλης Συντυχάκης (βουλευτής)
– στη Λέσβο ο Σταύρος Τάσσος (βουλευτής, συνεργαζόμενος, σεισμολόγος).

Άλλοι υποψήφιοι και συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ

– Μιχάλης Λεάνης, δημοσιογράφος αθλητικού ρεπορτάζ, sport-fm. (Α’ Αθήνας)
– Λίλα Καφαντάρη, πρώην βουλευτής, ηθοποιός (Α’ Αθήνας)
– Εύα Μελά, εικαστικός, πρόεδρος εικαστικού επιμελητηρίου, πρώην βουλευτής (Β’ Αθήνας)
– Γιώργος Σαρρής, καλλιτέχνης, (Β’ Αθήνας)
– Μανώλης Ανδρουλιδάκης, μουσικοσυνθέτης (Β’ Αθήνας)
– Τάκης Βαρελάς, εικαστικός, μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου εικαστικών Ελλάδας (Β’ Πειραιά)
– Ανθή Τατσιούλη, καθηγήτρια μουσικής-ερμηνεύτρια (Α’ Θεσσαλονίκης)
– Βίκυ Αράπη, πρώην βουλευτής ΔΗΚΚΙ, συνεργαζόμενη (Β’ Αθήνας)
– Στέλιος Βαλανάς, δικηγόρος, συνεργαζόμενος (Α’ Θεσσαλονίκης)
– Γιάννης Κασσίδας, δημοτικός σύμβουλος Αγιάς, (Λάρισα)
– Λάμπρος Ντούρλιος, μηχανικός, (Τρίκαλα)
– Σπύρος Μπούας, αρχιτέκτονας-μηχανικός, προερχόμενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (Φθιώτιδα)
– Μιχάλης Μιχαήλ, απόστρατος υποπυραγός πυροσβέστης (Κέρκυρα)
– Κώστας Παπικίνιος, εργαζόμενος ΔΕΗ, συνεργαζόμενος, (Κέρκυρα)
– Νικηφόρος Ζέρβος, ξενοδοχοϋπάλληλος, συνεργαζόμενος (Κέρκυρα)
– Ρίτα Ζορμπά, φαρμακοποιός, συνεργαζόμενη (Άρτα)
– Ήρα Κούπα, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, προερχόμενη από ΣΥΡΙΖΑ, συνεργαζόμενη (Αχαΐα)
– Νατάσα Παναγιωτάρα, πρόεδρος εργατικού κέντρου Αμαλιάδας, προερχόμενη από ΠΑΣΟΚ (Ηλεία)
– Αντώνης Κατσάς, δικηγόρος, (Μεσσηνία)
– Νικήτας Μελησάκης, απόστρατος υποπυραγός (Χανιά) κ.ά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης