Η Ε.Φ.Ε. καταγγέλλει για «φίμωση» το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012, 18:53
Η Ε.Φ.Ε. καταγγέλλει για «φίμωση» το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ. Βενιζέλο
Για «φίμωση της φωτο- δημοσιογραφίας» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, Ευάγγελο Βενιζέλο προσωπικά η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος με ανακοίνωσή της. Ο λόγος είναι η απομάκρυνση όλων των φωτογράφων από τη Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Βενιζέλος την Κυριακή, με το πρόσχημα «πως ενοχλούν τα “κλικ” των φωτογραφικών μηχανών».

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

Οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν το ΠΑΣΟΚ για φίμωση της φωτοδημοσιογραφίας- Πλήγμα στην Ελευθεροτυπία

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει την απομάκρυνση των φωτορεπόρτερ από τη σημερινή (σ.σ. Κυριακή, 27 Μαΐου) Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε, οπότε και χωρίς καμία προειδοποίηση ή προηγούμενη συνεννόηση, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ απομάκρυναν ΟΛΟΥΣ τους φωτορεπόρτερ, με την πρόφαση πως ενοχλούν τα «κλικ» των φωτογραφικών μηχανών!

Τον παραπάνω λόγο τον θεωρούμε παντελώς προσχηματικό με το δεδομένο ότι επανειλημμένα και από ετών, γραπτά και προφορικά, έχουμε υποβάλλει το πάγιο αίτημα της Ένωσής μας για τη συμμετοχή της και τη συμβολή της στο σχεδιασμό για την αρτιότερη και χωρίς προβλήματα φωτοδημοσιογραφική κάλυψη τέτοιων σημαντικών γεγονότων.

Οι Έλληνες Φωτορεπόρτερ είναι Φωτο-Δημοσιογράφοι και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται από οποιοδήποτε Φορέα και Οργανισμό όταν καλούνται σε εκδηλώσεις που αφορούν τον Τύπο και ο αποκλεισμός τους λειτουργεί σε βάρος της ελευθεροτυπίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών. Μήπως την επόμενη φορά αντί να προσκληθούμε να καλύψουμε αντίστοιχο γεγονός επιθυμούν μα μας υποκαταστήσουν πλήρως αποστέλλοντας αποκλειστικά φωτογραφίες της δικής τους επιλογής;


Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει πως αυτές οι ενέργειες αντικειμενικά συνιστούν απροκάλυπτη φίμωση της Φωτο-Ειδησεογραφίας και κατά συνέπεια και της ελευθεροτυπίας και ως εκ τούτου, διερμηνεύοντας και την κοινή στάση όλων των θιγόμενων μελών της, θεωρεί ότι είναι πλέον υποχρεωμένη να προβεί στο εξής σε ΕΜΠΑΡΓΚΟ σε οποιαδήποτε εκδήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και έως ότου οι υπεύθυνοί του αποδεχτούν τους Φωτορεπόρτερ ως λειτουργούς του Τύπου.

Το ΔΣ της Ε.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος Μάριος Λώλος
Η Γεν. Γραμματέας  Χριστίνα Ζαχοπούλου


Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012, 18:58