«Η Ε.Ε. προετοιμάζεται για μια καλή συνάντηση στη Βάρνα με την Τουρκία»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 14:06
«Η Ε.Ε. προετοιμάζεται για μια καλή συνάντηση στη Βάρνα με την Τουρκία»
«Η Ε.Ε. προετοιμάζεται για μια καλή συνάντηση στη Βάρνα με την Τουρκία», ανέφερε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Έλληνας επίτροπος επεσήμανε ότι η Σύνοδος της Βάρνας θα είναι σημαντική γιατί εκεί θα μπορέσουν να αποσαφηνιστούν πολλές από τις πτυχές που έχουν να κάνουν με τη συνεργασία ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία, αλλά και γενικότερα ζητήματα της ευρύτερης περιοχής. «Προσβλέπουμε σε μια καλή συνάντηση Κορυφής στη Βάρνα και όλοι εργαζόμαστε για την επιτυχία της», ανέφερε ο Έλληνας Επίτροπος.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι η συνεργασία Ε.Ε. - Toυρκίας αποδείχτηκε θετική στη διαχείριση του προσφυγικού. «Ας συνεχίσουμε γιατί όλα αυτά επηρεάζουν το γενικότερο κλίμα Ε.Ε. - Τουρκίας», δήλωσε στη συνέχεια, αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία. «Θέλω να πιστεύω ότι θα κυριαρχήσει η σύνεση, ο ρεαλισμός και θα εκδηλωθεί η αμοιβαία θέληση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στον κοινό ευρωπαϊκό μας δρόμο που διανοίγει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας», κατέληξε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Η συνάντηση της ηγεσίας της ΕΕ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου. Ωστόσο, στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., της 23ης Φεβρουαρίου, η ευρωτουρκική συνάντηση στη Βάρνα τέθηκε υπό αίρεση από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, λόγω της τουρκικής στάσης στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Στη Σύνοδο Κορυφής στις 22-23 Μαρτίου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αξιολογήσουν κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη σύγκληση της συνάντησης στη Βάρνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 14:07