«Τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει απευθείας την Υλίκη με την Ελευσίνα, ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 75 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιεί σήμερα, με ίδιους πόρους, η Περιφέρεια Αττικής, εξήγγειλε χθες, στο πλαίσιο “προγραμματικού χάρτη με έργα εθνικής εμβέλειας”, ο πρόεδρος της ΝΔ» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής στην ανακοίνωσή της ενημερώνει για το συγκεκριμένο έργο ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Έχει προχωρήσει στη σύμβαση και την εκτέλεση του πρώτου τμήματος του έργου, από την αρχή ως το 5ο χιλιόμετρο, προϋπολογισμού 24,5 εκατ. ευρώ το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

-Έχει δημοπρατηθεί και ολοκληρωθεί η μελέτη για το δεύτερο τμήμα (5ο χλμ έως 18ο χλμ) και αναμένεται η έγκριση της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων προκειμένου να εκτελεσθεί το έργο, συνολικού προϋπολογισμού άλλων 50 εκατομμυρίων ευρώ. Και

– Επίκειται η δημοπράτηση της μελέτης για το τμήμα του έργου, από το 18ο ως το 43ο χιλιόμετρο -όπου είναι τα όρια της Περιφέρειας Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η Περιφέρεια υπενθυμίζει τις χθεσινές δηλώσεις της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου που αναφέρθηκε σε έργο που είχε, εδώ και δεκαετίες βαλτώσει και σήμερα βρίσκεται υπό εκτέλεση, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η εξαγγελία αυτή «είναι μάλλον σαν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο επίσης εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι θα υλοποιήσει με την ανάληψη των καθηκόντων του…».

Σημειώνεται πως  η Ρένα Δούρου σχολίασε τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για το έργο Ελευσίνα-Υλίκη, αναφέροντας «θα πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής».

«Είναι μάλλον σαν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο επίσης εξήγγειλε ότι θα υλοποιήσει άμα τη ανάληψη των καθηκόντων του…», πρόσθεσε η περιφερειάρχης Αττικής.

Ειδικότερα, σε δήλωση που έκανε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Δούρου ανέφερε: «η αλήθεια είναι ότι με έκπληξη, για να μην πω για άλλα συναισθήματα, άκουσα σήμερα τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εξαγγέλλει ένα έργο, αυτό της Ελευσίνας-Υλίκης, για το οποίο τον καλώ μαζί με τους συνεργάτες του που τον συμβούλεψαν, να το επισκεφτούμε από κοινού μια και πρέπει να σας πω ότι τα πρώτα 17 χιλιόμετρα εξ’ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής υλοποιούνται, κόστος έργου 75 εκατ. ευρώ και η Περιφέρεια διατίθεται να αναλάβει και το υπόλοιπο του έργου, δηλαδή από το 17ο χιλιόμετρο ως το 43ο» και πρόσθεσε: «η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί αυτό το πολύ δύσκολο έργο για τους οδηγούς, γνωρίζουν όλοι πόσο κακό οδικό δίκτυο ήταν, με ίδιους πόρους, δεν προβλέπονται διόδια και βέβαια δεν προσφεύγουμε στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στον ιδιωτικό δανεισμό». «Ήταν ένα όραμα του Δοξιάδη», συνέχισε, «που θα πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής. Είναι μάλλον σαν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο επίσης εξήγγειλε ότι θα υλοποιήσει άμα τη ανάληψη των καθηκόντων του…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης