Η ΔΗΣΥ, όπως εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, καταψηφίζει το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ διότι το θεωρεί παράγωγο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η ΔΗΣΥ δεν δίνει θετική ψήφο στην κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της FYROM στο ΝΑΤΟ. Η άρνησή μας να πούμε “ναι” στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, οδηγεί μαθηματικά και οπωσδήποτε στην άρνησή μας να πούμε “ναι” και στο Πρωτόκολλο προσχωρήσεως, διότι είναι παράγωγο της Συμφωνίας και ως τέτοιο το διαχειριζόμαστε και κοινοβουλευτικά», δήλωσε ο Α. Λοβέρδος, μιλώντας στην Ολομέλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι το Πρωτόκολλο κυρώνεται «με έναν λαό διχασμένο». «Αυτή είναι η κατάσταση, δεν έπρεπε να πάτε εκεί. Το 2008 ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Πάγκαλος και εγώ στηρίξαμε το Βουκουρέστι, και διαδηλώσεις δεν υπήρχαν. Οι εντάσεις δεν υπήρξαν επειδή το πολιτικό σύστημα είχε ενημέρωση στο εσωτερικό του. Τα 3 από τα 4 κόμματα της Βουλής ήταν σύμφωνα με εκείνη τη στρατηγική και συνεπώς υπήρχε και στο λαό μια συναίσθηση ότι ακουμπάει καλά», παρατήρησε και τόνισε ότι «αυτό δεν υπήρξε τώρα». Προειδοποίησε επίσης ότι είμαστε στην αρχή αρνητικών γεγονότων εκ μέρους της πΓΔΜ και επικαλέστηκε τα συγχαρητήρια που έσπευσε να δώσει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σε «Έλληνες και Μακεδόνες» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Επίσης προκαλεί αλγεινή εντύπωση η φράση του πρωθυπουργού που ακούστηκε από τα ΜΜΕ στη Λευκωσία ότι οι διαδηλώσεις ήταν κάπου 70.000 από ακροδεξιούς. Αυτό είναι απαράδεκτο. Έτσι βαφτίζει ο κ. Τσίπρας τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Α. Λοβέρδος.

Εξάλλου «κίνηση ιδιαιτέρως επικίνδυνη και εχθρική προς την Ελλάδα», χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος την επικήρυξη των 8 Τούρκων αξιωματικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κρίνουμε ως απολύτως επικίνδυνη την επικήρυξη από την πλευρά του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν των 8 Τούρκων αξιωματικών που δεν εκδόθηκαν από την Ελληνική Δημοκρατία προς την Τουρκία, και που η Ελλάδα τους παρέχει άσυλο. Η επικήρυξη με αυτά τα μεγάλα ποσά είναι μια πρόσκληση προς το οργανωμένο έγκλημα, και δεν αρκεί κανείς να το αντιπαρέρχεται αυτό το ποταπό και ιταμό γεγονός, με επιχειρήματα του ύφους ότι υπάρχουν οι αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης