Το σύνολο του πολιτικού κόσμου καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του Πέτρου Ευθυμίου από μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επέλεξαν την 21η Απριλίου, προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου. Η θρασύτητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών. Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού. Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία. Να αντισταθούμε όλοι μαζί!» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ημέρα μνήμης μιας μαύρης επετείου. Και, δυστυχώς, κάποιοι θέλησαν να την επαναφέρουν στη μνήμη μας. Οι κουκουλοφόροι και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ντροπή για όλους μας. Είναι στίγμα για τη Δημοκρατία. Και οι Έλληνες το γνωρίζουν. Θα συντρίψουν τους νοσταλγούς νοσηρών εποχών που οδήγησαν την πατρίδα μας σε τραγωδίες» ανέφερε ο Γιάννης Μιχελάκης εκ μέρους της ΝΔ.

Παρατίθεται η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ: Η φασιστική Χρυσή Αυγή, όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική οργάνωση, όπως εμφανίζεται, αλλά είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, εφεδρεία του, που του χρειάζεται για να τσακίσει την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα αστικά κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αξιοποιούν και την απαράδεκτη επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Π. Ευθυμίου, προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους τρομοκρατώντας τον λαό, ενώ συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες του φασιστικού φαινομένου, που ανάμεσα σε άλλες είναι η αντιλαϊκή πολιτική τους και η καλλιέργεια του ρατσισμού και του εθνικισμού.

«Μέχρι τώρα προκαλούσαν οι αντιεξουσιαστές της Άκρας Αριστεράς. Τώρα, στο παιχνίδι των προκλήσεων μπαίνουν και οι Νέο-ναζιστές. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση από την ελληνική κοινωνία, τότε η Δημοκρατία θα δεχθεί μεγάλες προκλήσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου κι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, Γιώργος Κύρτσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον προπηλακισμό σε βάρος του βουλευτή Π. Ευθυμίου καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, διά του εκπροσώπου Τύπου, Αλ. Καλύβη, κατηγορώντας τη Χρυσή Αυγή ότι «επιχείρησε σήμερα στη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου να κάνει επίδειξη δύναμης με μεταφερόμενους οπαδούς». «Η προκλητική και φασιστική νοοτροπία και συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής έχει καταγγελθεί εδώ και χρόνια από τις δυνάμεις της Αριστεράς, η οποία έχει διαρκές μέτωπο απέναντι σε αυτή την οργάνωση. Η βίαια δράση αυτής της οργάνωσης που λειτουργεί σαν παρακράτος, έχει θύματα στελέχη της Αριστεράς, μετανάστες και άλλους πολίτες» ανέφερε ο κ. Καλύβης.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: Η Δημοκρατική Αριστερά αποδοκιμάζει τη φασιστική επίθεση σε βάρος του Πέτρου Ευθυμίου. Σήμερα μάλιστα που είναι η επέτειος του χουντικού πραξικοπήματος είναι μια ακόμα ευκαιρία για να σκεφτούμε όλοι μαζί την αξία του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και την ανάγκη να ηττηθεί η ακροδεξιά που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης