Έκτακτη συνάντηση με τον πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο είχε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ζητήθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και η ανταπόκριση από τον προκάτοχο του Γιάννη Στουρνάρα στην κεντρική τράπεζα ήταν άμεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Προβόπουλο προκειμένου να συζητήσει μαζί του τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στο τραπεζικό σύστημα, ζητήματα που έχει διαχειριστεί στο παρελθόν ο κ. Προβόπουλος σε συνεργασία με την τρόικα και γνωρίζει καλά το τραπεζικό σύστημα της χώρας μας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εμπειρία του 2012 σε ό,τι αφορά τις εκροές κεφαλαίων και καταθέσεων, τα δεδομένα του τραπεζικού συστήματος σήμερα και το κατά πόσον είναι δυνατόν και υπό ποιες προϋποθέσεις να προκύψει «πιστωτικό γεγονός», λόγω της πολιτικής συγκυρίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που έκανε λόγο για πρόβλημα ρευστότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης