Μετά από πολλές ημέρες διαπραγματεύσεων με τον Αντώνη Σαμαρά να μην επιθυμεί την αύξηση του αριθμού των υπουργών της ΝΔ στην κυβέρνηση συνεργασίας και τον Γιώργο Παπανδρέου να μην επιθυμεί αντίστοιχα τη μείωση των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται πως κατέληξε στον ανασχηματισμό που κρίθηκε απαραίτητος μετά την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τελικά, όπως όλα δείχνουν το δρόμο για το εν λόγω υπουργείο παίρνει για τρίτη φορά ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Μάλιστα, εκτός του Μανώλη Όθωνα που παραμένει υφυπουργός, ορίζεται υφυπουργός και ο Λευτέρης Οικονόμου- ο σημερινός γενικός γραμματέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται πως πρότεινε στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να αναλαμβάνει τη θέση, η οποία δεν έχει αρνηθεί καταρχήν.

Αν τελικά, επικρατήσει αυτό το σενάριο παραμένει αδιευκρίνιστο τι θα γίνει με την κεφαλή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δεν φαίνεται θετικός να αναλάβει τη θέση που χηρεύει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης, Διαμαντοπούλου και Οικονόμου θα ορκιστούν την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης