«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους» τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που χθες στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής υποστήριξε ότι ο πρώην ΥΠΟΙΚ έλεγε πως είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Ο ίδιος κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα για «σαμποτάρισμα» των προσπαθειών του, με αφορμή την αποκάλυψη του διοικητή της ΤτΕ πως εκείνη την περίοδο είχε ζητήσει από τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι να μην τον ακούει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βαρουφάκη όπως αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα:

«Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

»Ως υπουργός Οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για τη Φρανκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

»Ως εκλεγμένος από 140.000 ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μη με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης