Αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση του Πάνου Καμμένου για τα ελληνοτουρκικά, αλλά και η αναφορά του στον Ανδρέα Παπανδρέου και την ιστορική του φράση «Βυθίσατε το Χόρα», όταν το 1976 το τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος βγήκε για έρευνες στο Αιγαίο.

Οπως είπε μιλώντας σε ημερίδα του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών «Εθνική αναδημιουργία», «αν δεν υπάρξει από τον ελληνικό λαό αντίσταση και απόφαση εθνικής ομόψυχης αντιμετώπισης, έρχονται τεράστια δεινά για τη χώρα». Ενώ ζήτησε τμήμα του υπερπλεονάσματος αυτής της χρονιάς να δοθεί άμεσα για εξοπλισμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού όπως είπε ότι «τρόπος για να αποφύγουμε τον πόλεμο δεν υπάρχει άλλος από το να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε πόλεμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καμμένος μάλιστα αναφέρθηκε και στην διακυβέρνηση της χώρας από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, που διαχειρίστηκε αντίστοιχη κρίση στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι τότε «αποφύγαμε τον πόλεμο γιατί ήταν σίγουρο ότι θα βυθίσει το “Χόρα”», και συμπλήρωσε: «Δεν φθάνει να το λες, φθάνει να είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης