Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Ο πολιτικά αυτοδημιούργητος άνδρας που πρωταγωνίστησε επί σειρά ετών στα Ελληνικά δρώμενα, παρακολούθησε την άνοδο αλλά και την πτώση  των μετοχών του στο χρηματιστήριο της πολιτικής, γνωρίζοντας και τις δύο όψεις του νομίσματος…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετά κομμάτια από το “παζλ” της ζωής του είναι γνωστά στους περισσότερους. Μεγαλούργησε δίπλα στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου από το 1968 που τον γνώρισε στη Φρανκφούρτη, με τον οποίο υπήρξαν στενοί φίλοι και αχώριστοι σύντροφοι κυρίως μετά το 1981 όπου ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Έως το 1996 που διεκδίκησε την αρχηγία του κόμματος χάνοντας μόλις με 11 ψήφους από τον Κώστα Σημίτη, διετέλεσε υπουργός και άνθρωπος κλειδί για την νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου. 

Η στιβαρή πολιτική προσωπικότητα έπεσε πολλάκις σε ατοπήματα όπως ο βασιλικός γάμος του με τη Βίκυ Σταμάτη στο ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι αφήνοντας χώρο για πολλά σχόλια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χλιδάτη ζωή δεν διήρκησε πολύ αφού το 2004 δύο χρόνια μετά τον γάμο του, έσκασε η βόμβα για τα εξοπλιστικά συστήματα αλλά και για το διαμέρισμα της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Λίγο αργότερα το όνομα του εμπλέκεται και σε αγορά πολυτελών ακινήτων ανά την Ελλάδα.

Το ντόμινο των εξελίξεων προκάλεσε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, για τα ρωσικά υποβρύχια. Αποτέλεσμα ήταν, τον Απρίλιο του 2011, ύστερα από καταγγελίες για μίζες και ύποπτα κενά στις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» που κατέθεσε, ο -τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-  Γιώργος Παπανδρέου να τον διαγράψει από το κόμμα.

Η τελευταία πράξη του δράματος ολοκληρώθηκε χθες με την σύλληψη του άλλοτε πανίσχυρου πολίτικου προσώπου, ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή κατηγορούμενος για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης