Στο αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρεται σήμερα η βρετανική εφημερίδα «Financial Times», αναφέροντας ότι «η Αθήνα σκόνταψε στην πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου».

«Οι Έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα κατά την πρώτη ψηφοφορία, αλλά το αποτέλεσμα αφήνει ελπίδες ότι μπορεί να εκλεγεί στην τελική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου» σημειώνεται στο ρεπορτάζ των «FT», στο οποίο προστίθεται ότι «ο Δήμας έλαβε 155 ψήφους από τον κυβερνητικό συνασπισμό» καθώς και από «πέντε ανεξάρτητους βουλευτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Financial Times φιλοξενούν δηλώσεις αξιωματούχων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τα ονόματά τους.

«Λάβαμε αρκετές ψήφους, ώστε να έχουμε ακόμη πιθανότητες, αν και θα χρειαστεί να πείσουμε αρκετούς να μας ακολουθήσουν» δήλωσε αξιωματούχος της ΝΔ.

«Είναι δύσκολο έργο να αλλάξουμε άποψη σε 20 βουλευτές, ιδιαίτερα με το πολιτικό κλίμα να χαρακτηρίζεται από μεγάλη πόλωση. Ίσως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για εκλογές σε έναν μήνα» τονίζει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης