«Μια από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό, την οποία τορπίλισε και παρεμπόδισε συστηματικά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Το κλείσιμο αυτού του σημαντικού επενδυτικού κεφαλαίου είναι η πρώτη μεγάλη πρόκληση της νέας κυβέρνησης. Η δεύτερη είναι ο περιορισμός των δημοσίων δαπανών και η τρίτη τα κόκκινα δάνεια» γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» σε άρθρο της με τίτλο «Τα φιλόδοξα σχέδια Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με το άρθρο, «ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ένα από τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Το 45,2% των απαιτήσεων των ελληνικών τραπεζών είτε δεν εξυπηρετείται είτε κινδυνεύει η εξυπηρέτησή του. Ο υπ. Οικονομικών θα πρέπει τώρα να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για τον περιορισμό των κόκκινων δανείων που ανέβαλε συνεχώς ο προκάτοχός του Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η εξυγίανση των τραπεζών είναι το κλειδί για την ανάπτυξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To δημοσίευμα του «Focus»

«Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός υπόσχεται την πολιτική αλλαγή» και «εμφανίζεται ως ο αντι-Τσίπρας, ως μετα-λαϊκιστής. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν την υπόσχεσή του ότι η Ελλάδα “είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που γύρισε την πλάτη στον λαϊκισμό”[..]» σημειώνει μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό «Focus» σε άρθρο του.

«Η κρίση χρέους δεν έχει ξεπεραστεί. Και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη» συνεχίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι «μια από τις πρώτες του αποφάσεις, με ξεχωριστό συμβολισμό, ήταν ότι δεν χρησιμοποιεί τις δύο θωρακισμένες πρωθυπουργικές BMW, αλλά εξακολουθεί να μετακινείται με το παλιό υπηρεσιακό του αυτοκίνητο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Deutsche Welle

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης