«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Πέμπτης.

«Σας διαβεβαιώνω, επίσης, ότι αυτή η συμβολή σας αποδεικνύει και το μέγεθος της προσωπικότητάς σας ως μεγάλου Ευρωπαίου ηγέτη, γιατί υπερασπιζόμενος την Ελλάδα στην ουσία υπερασπιστήκατε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο σημείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. έχει ανάγκη από την Ελλάδα, πέραν των άλλων, και ως λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. «Καλωσορίσατε, καλή διαμονή κύριε πρόεδρε στην Αθήνα που τόσο αγαπάτε» είπε κλείνοντας ο κ. Παυλόπουλος.

«Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι η δεύτερή μου πατρίδα και παρατήρησα με πολύ μεγάλη συμπάθεια τη διαδρομή του ελληνικού λαού. Ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα, εδώ γεννήθηκε άλλωστε η ίδια η ιδέα της δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη. Επομένως, η Ελλάδα σφυρηλάτησε τη μοίρα της Ευρώπης περισσότερο από άλλες χώρες. Επομένως, ούτε για μια στιγμή δεν διανοήθηκα ότι θα έβγαινε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.



Το πρόγραμμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα

Αμέσως μετά τις συνομιλίες με τον κ. Παυλόπουλο, στις 10.50, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων.

Το απόγευμα, στις 17.30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή φωτό-βίντεο: Eurokinissi/ΕΡΤ
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης