Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Ο γενικός εισηγητής της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αυστριακός σοσιαλιστής βουλευτής Stefan Schennach (Αυστρία, SOC), εξέφρασε σήμερα τη φρίκη του για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει απειλές εναντίον του ούτε ζήτησε αστυνομική προστασία », διευκρίνισε ο κ. Schennach και συμπλήρωσε:

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τη βάναυση δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Πρόκειται για μια ακόμη δολοφονία ενός ερευνητή δημοσιογράφου στην καρδιά της Ευρώπης, και είναι εντελώς απαράδεκτο. Τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους από τυχόν επιθέσεις και να διασφαλίσουν ένα ασφαλές περιβάλλον για δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης».

«Συμμερίζομαι πλήρως την Dunja Mijatović, Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και τον Ursula von der Leyen, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που καταδίκασαν έντονα αυτήν τη δολοφονία και καλώ τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν διεξοδικά αυτήν την υπόθεση και να προσαγάγουν τους δράστες στη δικαιοσύνη », δήλωσε ο γενικός εισηγητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης