Μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε στο περιοδικό Paris Match ο Κώστας Γαβράς.

Ο διάσημος σκηνοθέτης δήλωσε γοητευμένος από την προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, ως ιδιαίτερα έξυπνο και δυναμικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι δυναμικός, δεν μιλάει για τον εαυτό του και κυρίως έχει ένα όραμα πολύ ανοιχτό και θετικό για τον κόσμο. Δεν είναι στενοκέφαλος. Αντίθετα, με τους Γάλλους για παράδειγμα αυτός δεν χτυπάει τους αντιπάλους του. Αυτό είναι απόδειξη του πόσο έξυπνος είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αντί να κάνει συμμαχίες με τους κομουνιστές οι οποίοι είναι ανυπόφοροι σταλινικοί, ο Τσίπρας πήγε και έκανε συμμαχία με ένα δεξιό, κόμμα, συντηρητικό. Αυτό είναι πολύ πονηρό και κυρίως πολύ ρεαλιστικό σε σχέση με τους Έλληνες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Γαβράς έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από τη συνάντησή του με τον νέο πρωθυπουργό, τον περασμένο Μάιο, στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρθε στο Παρίσι τον περασμένο Μάιο και ζήτησε να με δει. Βρεθήκαμε και μιλήσαμε. Ήθελα να μάθω τι σκέπτεται. Τελικά, δειπνήσαμε σε ένα εστιατόριο και κάτσαμε εκεί μέχρι τις 2 το πρωί!»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι συζήτησαν, ο Κώστας Γαβράς αποκάλυψε: «Για τα πάντα, για τη ζωή, τα πιστεύω. Τον ρώτησα να μου δώσει τον ορισμό του “ριζοσπάστη” και μου απάντησε με τρόπο που με τρόπο που με εντυπωσίασε: “ριζοσπαστικές είναι οι ρίζες μας. Η κουλτούρα και η δημοκρατία είναι οι δύο μου άξονες”. Έχει δίκιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης