Τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας διευκρίνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιοβανόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν άλλαξε κάτι. Στην πρώτη διαδικασία απείχα, γιατί ήθελα να καταδείξω ότι το σύστημα εκλογής ενός Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι συναινετικό. Η επιλογή μου ήταν να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί αυτή είναι η άποψή μου. Δεν μπορούμε να πάμε με φανατισμούς, με εγωισμούς, εδώ πρέπει να βρούμε τι μας ενώνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση αν θα ήταν θετικός σε ενδεχόμενη πρόταση της ΝΔ να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές, απάντησε: «Θα τη συγκρίνω με την πρόταση που μπορεί να μου κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι πολύ φρέσκος στην πολιτική, για να μπορώ να εικάζω ή να κάνω συζητήσεις. Είναι τα πράγματα πάρα πολύ άγρια αυτήν την ώρα για πάρα πολλούς συμπολίτες μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής απείχε από την πρώτη ψηφοφορία και με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook εξηγούσε τη στάση του.

«Η αποχή από την πρώτη ψηφοφορία εκλογής ΠτΔ ήταν μια συνειδητή κραυγή επίκλησης του κοινού νου. Απευθύνεται στις κομματικές ηγεσίες αλλά και σε καθέναν ξεχωριστά συνάδελφο για τερματισμό του διχασμού. Ενότητα μπροστά στους εθνικούς σκοπούς σωτηρίας της πατρίδας είναι Η Μόνη Λύση. Το διάπυρο αίτημα των απλών συνελλήνων “βρείτε τα, επιτέλους!” οφείλουμε έστω και την ύστατη ώρα να το επιδιώξουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιοβανόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Δήλωση Γιοβανόπουλου για την απουσία του από την ψηφοφορία
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014, 10:34

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης