Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στην κρίση χρέους της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «οι πρόσφατες εκλογές δεν έχουν αλλάξουν τη θεμελιώδη κατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να παραδεχτεί πως δεν μπορεί να εφαρμόσει όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες, το μήνυμα του επικεφαλής της Κομισιόν«Οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συνθήκες. Είναι σαφές ότι μπορείτε να έχετε μια άλλη προσέγγιση στην ελληνική κρίση, ότι μπορεί να υπάρξει περισσότερη ευελιξία, αλλά η νίκη του Αλέξη Τσίπρα δεν σας δίνει το δικαίωμα να αλλάξετε τα πάντα» τόνισε αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος έχει επανειλημμένα ταχτεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και της επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων της μέσω μιας διαλλακτικής στάσης, δήλωσε ότι «πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι απίθανο να τηρηθούν» και πως «αυτό θα πρέπει να εξηγηθεί στους Έλληνες ψηφοφόρους».

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει απευθύνει τις σωστές ερωτήσεις. Αλλά δεν έχει δώσει ποτέ τις κατάλληλες απαντήσεις» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τη Γαλλία, ο επικεφαλής της Κομισιόν δήλωσε πως η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει στη γαλλική κυβέρνηση δύο ακόμη χρόνια για να διαμορφώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ, δεν αίρει την απειλή των κυρώσεων.

«Η Γαλλία έχει προχωρήσει σε ανεπαρκείς μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει ξεκινήσει αυτήν τη διαδικασία (εξυγίανσης των δημοσιονομικών της). Γνωρίζει ότι πρέπει να βελτιωθεί. Και θα το κάνει. Είμαι βέβαιος ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει πως οι κυρώσεις είναι ένα (υπαρκτό) ενδεχόμενο» επεσήμανε επίσης.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης