Γ. Στύλιος: Χαμένη ευκαιρία η προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων στα αλκοολούχα ποτά

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, 13:20
Γ. Στύλιος: Χαμένη ευκαιρία η προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων στα αλκοολούχα ποτά
Eπιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να προωθήσει τα εθνικά της συμφέροντα για τα αλκοολούχα ποτά Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης» υποστήριξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή, την οποία συνυπέγραψαν ακόμη 26 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο κ. Στύλιος, η Ε.Ε. είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία την 10η Μαρτίου για τη διατύπωση αντιρρήσεων ή και ενστάσεων για τον σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό. Ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τη συζήτηση επί του θέματος εκπρόθεσμα.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταθέσει συγκεκριμένες και αιτιολογημένες αλλαγές για την ενίσχυση και την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων των προϊόντων της χώρας μας. Δυστυχώς, η αβελτηρία της κυβέρνησης κάλυψε την υπεύθυνη αυτή στάση της» επισημαίνεται στην ερώτηση.

«Αν η κυβέρνηση σε γνώση της έφερε τη συζήτηση εκπρόθεσμα, τότε εμπαίζει την Εθνική Αντιπροσωπεία καλώντας την να γνωμοδοτήσει εκ των υστέρων, ως μη ακουόμενη. Εάν πάλι αγνοούσε ότι έχασε την προθεσμία, τότε η ανικανότητά της καθίσταται επικίνδυνη» προστίθεται.

«Το μόνο βέβαιο, δυστυχώς, είναι ότι με απόλυτη ευθύνη της στέρησε από τη χώρα μας την ευκαιρία να διαμορφώσει εγκαίρως τις ελληνικές θέσεις για τον Κανονισμό και να ζητήσει ουσιαστικές τροποποιήσεις για τα εθνικά μας συμφέροντα, όπως έκαναν άλλα κράτη-μέλη» αναφέρεται επίσης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017, 13:20