Η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει το παραμυθάκι που αγγίζει τα όρια της μυθομανίας, περί δήθεν «προοδευτικών» συμφωνιών», τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας σημειώνοντας πως τη Συμφωνία των Πρεσπών «την ήθελε, τη στήριξε και την επέβαλε όλη η αφρόκρεμα του ιμπεριαλισμού, όλη η αφρόκρεμα των πιο δολοφονικών, επιθετικών, πολεμοκάπηλων οργανισμών και χωρών που έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια σπείρει τον εθνικισμό και το θάνατο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή».  

Ο κ. Γκιόκας, συμπλήρωσε πως προφανής στόχος αυτής της διαδικασίας ήταν να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια και να αποδυναμωθεί η επιρροή της Ρωσίας και άλλων ανταγωνιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το άρθρο 2 της Συμφωνίας, που δεν περιορίζεται μόνο στο ότι το ένα μέρος δεν θα εμποδίζει το άλλο στην είσοδό του σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά «πάει ένα βήμα παραπέρα και περιγράφει ξεκάθαρα τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ καταρχήν και στη συνέχεια στην ΕΕ». Επίσης, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, υπογράμμισε πως «επειδή η συμφωνία έχει την ευρωατλαντική σφραγίδα, γι’ αυτό το λόγο παραμένουν τα σπέρματα του αλυτρωτισμού για ”Μακεδόνα πολίτη”, ”Μακεδονική γλώσσα”, που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για να βρίσκει έδαφος η ανιστόρητη θεωρία του ”Μακεδονικού έθνους” που δεν υπήρξε ποτέ στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή».

Αναφερόμενος σε αυτή τη «μεγάλη εικόνα», ο Γ. Γκιόκας διευκρίνισε πως όποιος την αποκρύπτει «και είτε καλλιεργεί αυταπάτες περί ειρήνης και προόδου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, όπως κάνει η κυβέρνηση, είτε επενδύει στον εθνικισμό, όπως κάνει η ΝΔ και άλλα κόμματα, ενώ επί της ουσίας συντάσσονται με αυτούς τους οργανισμούς, τότε παίζει πολύ επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και των λαών των άλλων χωρών».

Παράλληλα, υπενθύμισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν μόνο ένα μέρος της συνολικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, που στήριξε όλες τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, συμμετείχε σε όλες τις στρατιωτικές ασκήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας και επέκτεινε τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα. Απαντώντας δε στις φαιδρότητες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως η Συμφωνία είναι φιλοϊμπεριαλιστική, γιατί «βάζει ένα γειτονικό λαό στη φυλακή του ΝΑΤΟ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ευκαιρία της συζήτησης, κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ.«Μιλάει η κυβέρνηση για τους Γκοτζαμάνηδες των sms -και σωστά- που απειλούν βουλευτές, που κάνουν τραμπουκισμούς, κλπ. Τους Γκοτζαμάνηδες και τους Γκεμπελίσκους του διαδικτύου, οι οποίο οργανώνουν προβοκάτσιες ότι δήθεν το ΚΚΕ συμμετέχει στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και όλο αυτό είναι ενορχηστρωμένο από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου, το καταδικάζετε;», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Γκιόκας ανέφερε πως σε αντίθεση με όσους επικεντρώνουν στο ονοματολογικό, το ΚΚΕ εδώ και 25 χρόνια προέβαλε την ανάγκη να μπουν εμπόδια στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ​.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης