«Η προφυλάκισή μου διατάχθηκε εννέα μέρες μετά την εξαγγελία του δόγματος Πολάκη» δηλώνει στην Athens Voice και τον Αντρέα Παπαδόπουλο ο Γιάννος Παπαντωνίου στην πρώτη του συνέντευξη μετά την 17μηνη προφυλάκισή του, καθώς πιστεύει ότι η χειραγώγηση της δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν θλιβερή και μοναδική στη Μεταπολίτευση.

Ο πρώην υπουργός, στη συνέντευξή του, καταγγέλλει ότι βρέθηκε στον Κορυδαλλό αυτός και η σύζυγός του, όχι χωρίς δίκη, χωρίς καν παραπομπή σε δίκη με κατηγορίες που και οι ίδιες οι δικαστικές αρχές παραδέχθηκαν ότι δεν στοιχειοθετούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γ. Παπαντωνίου, επίσης, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ως συντονιστή των διώξεων εναντίον του, με μεθόδους που οι αυταρχικοί ηγέτες εφαρμόζουν εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων.

«Ο Τσίπρας και η ομάδα του βάδιζαν στα χνάρια του Τσάβες, του Πούτιν και του Ερντογάν» δηλώνει και συνεχίζει: «Αν ο Τσίπρας κέρδιζε και επόμενη θητεία, τώρα θα συζητούσαμε τα σχέδια του για το… 2030, όπως συμβαίνει στη σημερινή Ρωσία με τον ισόβιο Πουτιν». Συγχρόνως, θεωρεί ότι ο Αλέξη Τσίπρας δεν είχε αναστολές παρέμβασης σε θεσμούς της «αστικής δημοκρατίας», ενώ ονομάζει Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη και λοιπούς δικαστές απλά εκτελεστικά όργανα.

Αναφερόμενος στον πρ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι η διαγραφή του εντασσόταν σε πολιτική εκκαθαρίσεων προσώπων που μπορούσαν να τον αμφισβητήσουν και επισημαίνει ότι με τη διαγραφή πρώτα του ιδίου και μετά του Σημίτη έφτιαξε ένα αρχηγικό κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα για τον Κώστα Σημίτη υποστηρίζει ότι ο σημιτικός εκσυγχρονισμός δεν ολοκληρώθηκε γιατί ξεκίνησε από πάνω προς τα κάτω και ονομάζει τον Κώστα Σημίτη «ικανό διαχειριστή» μάλλον παρά «μεταρρυθμιστή ηγέτη».

Παράλληλα, ο Γιάννος Παπαντωνίου, στη συνέντευξή του, δίνει εξηγήσεις για την περίοδο του χρηματιστηρίου και θεωρεί ότι εσκεμμένα προσπάθησαν να του φορτώσουν την πτώση του, ενώ η συμπεριφορά της ελληνικής Σοφοκλέους δεν διέφερε από τις άλλες προηγμένες χώρες

Τέλος, μέμφεται τον εαυτό του που αποσύρθηκε από την πολιτική μετά τον αποκλεισμό που του επέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης